Hollande espiri yaptı, diplomatik krize sebeb oldu

Hollande espiri yaptı, diplomatik krize sebeb oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Cezair'deki durumuna ilişkin esprisi, bu ülkeyle diplomatik skandala yol açtı.

16 Aralık'ta Fransa'daki Yahudi Kurumları Temsil Heyeti'nin 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği resepsiyonda konuşan Hollande, Cezayir'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Mauel Valls'e atfen, "Bakan, Cezayir'den sağ salim döndü. Bu bile büyük bir şey." ifadesini kullanmıştı. Cezayir, bu esprinin Cezayir'deki güvenlik durumu ile ilgili gerçeği çarpıttığı ve ikili ilişkilere zarar verdiğini savunuyor. Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, "Şaka, sınırını aştığı takdirde beklenmedik sonuçlar doğurabilir." ifadesini kullandı. Cezayir'in Al-Habar gazetesinin verdiği habere göre Cezayirli bakan, Fransa İçişleri Bakanı Mauel Valls'in, Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault başkanlığındaki bir heyetin içinde Cezayir'i ziyaret ettiğini anımsattı. Lamamra, "Onun kendi güvenliğinden veya heyet üyelerinden birinin güvenliğinden endişe ettiğini hiç hissetmedim." dedi. Lamamra, Fransa Cumhurbaşkanı'nın da geçtiğimiz yılın sonlarında Cezayir'i ziyaret ettiğini ve bu ziyaretin büyük bir başarıyla sonuçlandığını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...