Dolar 10 kuruş arttı, enerji faturası 4 milyar dolar kabardı

Dolar 10 kuruş arttı, enerji faturası 4 milyar dolar kabardı

Ekonomi Haberleri

Enerji Bakanı Taner Yıldız, doların 2 liradan 2,10 liraya çıkmasının Türkiye'nin enerji faturasına 4 milyar dolar ek yük getirdiğini söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, doların 2 liradan 2,10 liraya çıkması nın Türkiye'nin enerji faturası na 4 milyar dolar ek yük getirdiğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolardaki artışın enerji fiyatları üzerine etkilerini değerlendirdi. "Dövizin yükselmesi bizim için olumsuz ama yansıtmamaya çalışıyoruz" diyen Yıldız, "Doların 2'den 2,10 liraya çıkması bize 4 milyar dolar ek yük getiriyor" şeklinde konuştu. Yıldız, "Dövizdeki artış sonrasında durumumuzu bu hafta değerlendireceğiz" dedi. Kuzey Irak petrolünün test çalışmalarının Ceyhan'a kadar geldiğini kaydeden Yıldız, "Akış da bundan sonra başlıyor olacaktır. Akış zamanını önümüzdeki hafta değerlendiririz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...