Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'dan Fırat Aydınus'a çok sert tepki

/ Kaynak: DHA
Trabzonspor'dan Fırat Aydınus'a çok sert tepki

SPOR Haberleri  / DHA

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Galatasaray maçının hakemi Fırat Aydınus'u sert biçimde eleştirdi.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Galatasaray maçının hakemi Fırat Aydınus'u sert biçimde eleştirdi, "Trabzonspor'a kart, Galatasaray'a nasihat verdi" dedi. Yakup Aslan, yaptığı yazılı açıklamada hakem Fırat Aydınus'un Galatasaraylı Felipe Melo'nun Olcan'a yaptığı harekette kart göstermediği gibi bir çok pozisyonda da hatalı kararlar verdiğini öne sürerken şunları söyledi: "Bu sezon oynadığımız maçların çoğunda hakem hatalarıyla canımız yandı. Takımımız, Galatasaray maçında eski maçlarına oranla daha iyi futbol oynadı, ancak hakeme takıldı. Hakem Fırat Aydınus, bütün takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı. Ne faullerde ne de kartlarda adaletli ve tutarlıydı."
"OLAYI BAŞLATIP İLK TOKATI ATAN RİEARA'YDI"
Hakem Aydınus konusunda eleştirilerini sürdüren Yakup Aslan, iddialarını şöyle devam etti:
"Faullerde bizimkilere kart, Galatasaraylılar'a ise nasihat ile yetindi. Mustafa Yumlu'ya gösterilen kart yanlıştı. Colman ile Riera'nın pozisyonunda olayı başlatan ve ilk tokatı atan Riera idi. Ancak Colman, dürüst davranıp kendini yere atmadı. Riera ise dürüst davranmayıp Colman'ın eli yüzüne değmediği halde kendini yere attı ve adeta kart göstermek için hazır bekleyen hakem Colman'ı infaz etti. Aynı hakem ilk yarıda Melo'nun Olcan'a yaptığı sakatlayıcı harekete kart gösterme gereği duymadı. Oysa dirsek ve kalça karışımı bir hareketi ile Olcan'ı sakatlamıştı."
"DROGBA VE SNEİJDER YARDIMCI HAKEM GİBİYDİ"
Galatasaray maçında Drogba ve Sneijder'in yardımcı hakem gibi davrandığını da öne süren Yakup Aslan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Hakem Aydınus, genelde onların gözünün içine ve hareketlerine bakarak kararlarını verdi. Trabzonspor çok iyi olmasa da Galatasaray'dan puan alabilecek bir oyun sergiledi. Galatasaray'ın yakaladığı 4 pozisyon da uzaktan atılan Sneijder'in şutları ile geldi. Oysa Trabzonspor'un bir topu direkten döndü, bir kaç net gol pozisyonu da ya kaleci Muslera kurtardı ya da oyuncularımız kaçırdı. Bu tür hakem yönetimleri ile ne Türk futbolu ne de Türk hakemliği aşama kat edemez. Tablo ortada; Türk Milli takımı uluslararası kupalarda yok, hakemlerimiz elit kategoriye çıkacak yerde alt kategorilere indirilmekte. Çünkü, Avrupa'da maç yönetirken tarafsız ve iyi maç yönetmezseniz, size bedelini ödetirler. Ülkemizde ise büyük takımların lehine karar verirseniz, kararınızın doğruluğu bakılmadan ödüllendirilirsiniz."
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...