İşte Fehmi Koru-Gülen görüşmesinin detayları

İşte Fehmi Koru-Gülen görüşmesinin detayları

GÜNDEM Haberleri

Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, Fethullah Gülen ile görüşmesini ve iletilen mektup sürecini ilk kez anlattı. İşte o görüşmelerin tüm detayları...

Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, AK Parti - Cemaat gerilimi ve sonrasında yaşananlarının ardından hem Cumhurbaşkanı Gül hem de Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Bir dizi görüşmeden sonra ABD'ye Fethullah Gülen ile konuyu istişare etmeye giden Koru, dünün en önemli gündem maddesi olan 'mektup' sürecini de ilk kez anlattı. İşte o detaylar...

ANKARA'DAN SONRA ABD'YE GİTTİM

Öncesi ve 17 Aralık sonrası ile birlikte yaşananlardan ciddi rahatsızlık duyduğunu söyleyen Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, "Hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı görüşmelerim oldu. O görüşmelerde her ikisinin de rahatsızlıkları aşikardı. Bu sürecin hem onları hem de içinde bulundukları yönetim olarak ülkenin çok ciddi sıkıntılara doğru yer aldığından endişe ediyorlardı. Bu görüşmeden sonra cemaat tarafı ne düşünüyor diye sorduğumda yolumu Pensilvanya'ya yolumu düşürdüm" dedi.

TEKLİF BENDEN GELDİ...

"Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüm. O da tüm hassasiyetlerini benimle paylaşma cömertliğini gösterdi. Onun da hassasiyetlerinden bir tanesi dershaneler konusu. Ayrıca kendisine sempati duyan insanların devletle irtibatlarının kesilmesine kadar varabilecek ihtimali onu rahatsız eden gelişmeler içindeydi. Sayın Gülen bunları söyleyince bende kendisine 'mümkünse bunları yazıya dökebilir misiniz?' diye sordum. Teklif benden geldi. O yazının mektuba dönüşeceğini hiç düşünmemiştim. Mektubu alıp muhatabı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilettim."

GÖRÜŞMEDEKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİ

Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşmesinde bir ismin daha olduğunu söyleyen Koru şöyle konuştu:
"Görüşmede Alaattin Kaya vardı. Alaattin Bey ile çok eski dostum ve halen çok yakın görüştüğüm bir kişi. Dolayısıyla onun bulunmasında bir mahsur olup olmadığı soruldu bende 'hayır mahsuru yok' dedim. Görüşme üçlü olarak sürdü." (KAYNAK: HABER7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...