Başbakan Erdoğan'dan 'mektup' açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan 'mektup' açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan, 5 gün sürecek Japonya seyahati öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, Japonya gezisi öncesinde havalimanında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Japonya'yı 10 yıl aradan sonra ziyaret etmiş olacağım. Bu sürede Japonya Başbakanı ülkemizi 2 kez ziyaret etti. Japonya ile ilişkilerimizi her alanda daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Japonya'nın ardından Singapur'a gideceğiz. Singapur'un ardından 9 Ocak'ta Malezya'ya gideceğiz.Erdoğan, bir gazetecinin "Devlet içerisindeki paralel yapıyı oluşturan iki bin kişilik bir listeden bahsediliyor ve bu listenin de sizin önünüzde olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" şeklindeki sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"Bu konuyla ilgili Burhan Bey de daha sonra bir açıklama yaptı, Bülent Bey de bir açıklama yaptı, parti sözcümüz de bir açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın bir anlamı yok. Bakınız, dün 50'ye yakın basın mensubuyla yaptığımız bir toplantı var. O toplantıda da buna benzer sorular geldi ve orada da söyledik. Bir defa böyle birşey masamın üzerinde, sümenimin altında, benim zaten masamda sümen de yok onu da söyleyeyim, böyle birşey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Bunun sayısı iki bin kişi falan, kim almış bu sayıyı, nereden almış? Böyle birşey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Bunları böyle sürekli olarak gündemde tutmakla, Türkiye'ye fayda sağlayamazsınız, zarar sağlarsınız. Ve yalanlanmış olan bu tür ifadelerin üzerinde daha fazla durmanın gereği yok."

Balyoz ve Ergenekon davalarında yeniden yargılaması hakkındaki soruya ise Erdoğan,
nbsp;"Metin beyle yaptığımız görüşme olumlu bir görüşme olarak sürdü. Yeniden yargılanma konusunda olumlu bakıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar ve çalışmalar bitmek üzere. Yeniden yargılanma konusunda bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Yasal düzenlemeler için yasal çerçeveler içerisinde elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Başbakan Erdoğan Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Bünyamin Aygün'ün serbest bırakıldığı iddiaları hakkında ise, "Bünyamin beyle ilgili olumlu gelişmeler var. Az önce müsteşarım aradı. Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler dedi. Belki biz gitmeden alındı haberi gelir." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, nbsp;Fethullah Gülen'den gelen mektup hakkında, nbsp; nbsp;"Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir ve ben dünkü konuşmamda da zaten 'Bana mektup geldi' demiyorum. Mektubun gelmesinden bahsediyorum" dedi.

Erdoğan, "Malum vakfın sitesinde bu mektup var. Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş bir mektup var. Metnin içerisinde ne var ne yok bunlar da belli. O siteye girerseniz hepsini görürsünüz. Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Mektup cumhurbaşkanına gelmiştir. O metnin içerisinde neler olup olmadığını siz de o siteye girip okuyarak görebilirsiniz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...