İlker Başbuğ, Feyzioğlu'na ne dedi?

İlker Başbuğ, Feyzioğlu'na ne dedi?

GÜNDEM Haberleri

Feyzioğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Genelkurmay Eski Başkanı Başbuğ, Balanlı, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek ile Silivri cezaevinde görüştü

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin nbsp;Feyzioğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek ile Silivri cezaevinde görüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumartesi günü gerçekleştirdiği görüşmenin ardından "Yeniden Yargılamanın" önünü açacak olan uygulama için çalışmalarını sürdüren Feyzioğlu, Silivri cezaevinden çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
İlker Başbuğ'un Barolar Birliği'nin başlattığı çalışma hakkında ne söylediğini sorulması üzerine Feyzioğlu, Sayın Başbuğ 'Biz bu hükümlerin zaten hukuka aykırı olduğunu ve masum olduğumuzu biliyoruz. Ama en yetkili ağızlardan TSK'ya bu anılan davalarla kumpas kurulduğu ifade edildiğine göre hükümlerin şekli meşruiyeti kalmamıştır' dedi ve çalışmamıza tam destek verdi diye konuştu.
Yapacakları çalışma ile tutukluluk süresinin kısaltılmasının da çalışmada yer alacağını söyleyen Feyzioğlu, "Türkiye'deki çift başlı yargı sisteminin sonlandırılmasını sağlanmak için çalıştıklarını söyleyen Feyzioğlu, "Bu ülkenin Başbakanı, İçişleri Bakanı ve danışmanları en yetkili ağızlar yargının içerisinde bir paralel devlet oluşumu var demişse ve TSK'lerine Ergenekon ve Balyoz davaları ile kumpas kuruldu diye cümleler sarf edilmişse bizim bunu duymazdan gelmemiz mümkün değil. Bize nbsp;bunu görme duyma diyenlere de bir çift sözüm var. Kendinizi bir gün bir odaya kilitleyin ve bakın ne hissediyorsunuz? Dolayısıyla bizim yaklaşımımız her hangi bir kişi ya da dava ile sınırlı değildir: Barolar Birliği'nin görevi hukukun üstünlüğünü korumaktır. Temmuz 2012'de özel görevli mahkemelerin kaldırılmasına karar verilirken aynı anda bir yanlışlık yapıldı ve bu mahkemelerin ellerindeki işleri bitirinceye kadar çalışmalarına karar verildi. Fevkale de yanlış oldu. Bahsettiğimiz değişiklik geçici 2'nci maddedir. Bu madde nedeniyle bir hukuk trajedisi yaşanmaktadır. Yargının yine kendi onurunu temizleyeceği bir formül ileri sürüyoruz. Geçici 2'nci maddenin kaldırılması ile özel yetkili mahkemeler tamamen kaldırılacaktır. Yargıtay'da bekleyen kararların bozulması ve yeniden yargılanması sağlanacaktır. Yine Temmuz 2012'den sonra verilmiş ve kesinleşmiş olan davalarda da bu hükümleri TBMM tarafından anti demokratik olduğunu mahkemeler verdiği için yeniden yargılamanın yolu açılmaktadır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...