Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya, 551 bin çocuğu ailesinden aldı!

/ Kaynak: AA
Almanya, 551 bin çocuğu ailesinden aldı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay: 'Almanya genelinde Gençlik Dairesi tarafından 1995-2012 yıllarında 551 bin 962 çocuk koruma altına alındı.'

Almanya'daki Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, Almanya'da Gençlik Dairesi tarafından 1995-2012 yıllarında 551 bin 962 çocuğun koruma altına alındığını bildirdi. Altay, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Pollmann Cami Toplantı Salonu'nda "Gençlik Dairesi ve Göçmenlerin Sorunları" adlı konferansta yaptığı konuşmada, Almanya ve Hollanda'da gençlik dairelerinin koruma altına aldığı çocukları ailelerine kavuşturmak, çocukların aile ortamında büyümelerini sağlamak, anadili, kültürü ve dini değerlerini korumak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Türk aileleri koruyucu aile olmaya teşvik ettiklerini vurgulayan Altay, bu amaçla "Ailenizde Banada Yer Var mı Projesi"ni başlattıklarını hatırlattı. Kamil Altay, Türk-Alman dostluğuna zarar vermeden, siyasi veya dini ayrımcılıklardan uzak çalıştıklarını, Berlin Büyükelçiliği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından da söz konusu projelerinin desteklendiğini ifade etti.
Gençlik dairelerinin uygulamalarının binlerce aileyi mağdur ettiğini ifade eden Altay, "Yaptığımız araştırma sonucu 1995-2012 yıllarında tüm Almanya genelinde 551 bin 962 çocuğun koruma altına alındı. Bunun ne kadarının Türk olduğunu bilmiyoruz. Artık tek bir tane Türk çocuğunu kaybetme lüksümüz yok" ifadesini kullandı.
Gençlik Dairesi'nin göçmen bir ailenin çocuğunu koruma altına aldığı zaman konsolosluklara bildirmesi gerektiğini vurgulayan Altay, ama maalesef şimdiye kadar bunun yapılmadığına dikkati çekti.
Kamil Altay, "Göçmen çocuğun öz değerlerini kaybetmemesi ve aile bağlarının kopmaması için yakın akrabalarına verilmesi gerekir ama bu da yapılmıyor. Bu şekilde binlerce, belki de 100 binlerce çocuğun öz değerlerinden uzak büyümesi sağlanmıştır" diye konuştu.
Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür da Türk vatandaşlarına çocuklarını konsoloslukların nüfusa kaydettirmeleri çağrısında bulunarak, "Her türlü yardıma hazırız. Konsolosluklarımızda nüfusa kayıtlı olmayan çocuklarımız için yeterince faydalı olamıyoruz. Bunun için çocuklarınızı konsolosluğa kaydettirin" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...