Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Online mezarlık ziyareti başladı

/ Kaynak: AA
Online mezarlık ziyareti başladı

YAŞAM Haberleri  / AA

Vefat eden yakınlarının mezarlarını sanal ortamdan ziyaret ediyorlar. 360 derece ve 3 boyutlu mezar görüntülerinin yer aldığı internet sitesini kuruldu.

Zile Belediyesi, ilçe dışında yaşayan Zilelilerin vefat eden yakınlarının mezarlarını sanal ortamda ziyaret edebilmesi için 360 derece ve 3 boyutlu mezar görüntülerinin yer aldığı "www.kabirdua.com" adlı internet sitesini kurdu.Zile Belediyesi'nce yaklaşık 6 ay süren çalışmayla ilçede bulunan 30 bin mezarın multikopterle görüntüleri çekildi. Daha sonra bu görüntüler "www.kabirdua.com " sitesine yüklendi. Zileliler çalışmayla internet sitesinde yakınlarının kabrini 360 derece ve üç boyutlu görme imkanına kavuştu.Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile Belediyesi olarak dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zile, 50 bin kişinin yaşadığı şirin bir ilçe. İlçe dışında bulunan vatandaşlarımız mübarek günlerde büyüklerinin mezarlarını ziyaret etmek istiyorlar ancak bu arzularını gerçekleştiremiyorlar. 'www. kabirdua.com' sitesini kurarak vatandaşlarımızın bu arzularını yerine getirmeleri için güzel bir hizmete imza attık. Bulundukları ortamda dizüstü, masaüstü ve tablet bilgisayarlar veya cep telefonlarından siteye girdiklerinde mezarlıkları görecekler." dedi
Online mezarlık ziyareti başladı

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...