Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engin Alan'a tahliye yolu

/ Kaynak: CHA
Engin Alan'a tahliye yolu

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Tutuklu milletvekilleri hakkında flaş gelişme. Meclis kararı olmadan vekil yakalanamayacak, sorgulanamayacak, tutuklanamayacak

Tutuklu milletvekilleri için AK Parti, CHP ve BDP'nin oluşturduğu komisyon, Meclis'te ilk toplantısını yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda AK Partili Mustafa Şentop, CHP'den Atilla Kart ve BDP'den Hasip Kaplan hazır bulundu.Toplantının başında basın mensuplarının görüntü alması ve fotoğraf çekmesine izin verildi. Ancak komisyonun çalışmalarına ilişkin bir bilgi verilmedi. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası alınan kararlara göre milletvekilleri Meclis kararı olmadan yakalanamayacak, sorgulanamayacak ve tutuklanamayacak. Milletvekili hakkında soruşturma açılabilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda 367 oy çıkması gerekiyor. 367 milletvekili onaylarsa MHP'li Engin Alan da serbest kalacak. Komisyon hem tutuklu vekiller hem de yargılanan, cezası onaylanan vekillerle ilgili kalıcı bir çalışma yapacak. Çalışma daha sonra grup başkanvekilleri düzeyinde ele alınacak ve Meclis Başkanı'na sunulacak. Şu an MHP Milletvekili Engin Alan dışında tutuklu milletvekili bulunmuyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...