Borsa'daki yükseliş 3 güne bedel

Borsa'daki yükseliş 3 güne bedel

Ekonomi Haberleri

BIST 100 endeksi, günü 2.054,85 puanlık yükselişle 68.021,99 puandan kapatırken, geçen haftanın son üç günündeki kayıplarının tamamını telafi etti.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftanın ilk işlem gününü banka hisseleri öncülüğünde Cuma günü kapanışına göre 2.054,85 puanlık yükselişle 68.021,99 puandan tamamlarken, böylece geçen haftanın son üç işlem günündeki kayıplarının tamamını telafi etti. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 3,11 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira oldu. Güne sınırlı alışlarla başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi ilk seansta 65.742,31 puana kadar geriledikten sonra ikinci seansta özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışlarla 68.299,03 puana kadar yükseldi.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların Noel ve yılbaşı tatilleri sonrası gerçek anlamda işlemlere başlayacağı için merakla beklenen bugünün işlemlerinde, yükseliş eğilimini devam ettiren döviz kurları ve faizlere karşın özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışlar dikkat çekti.

Analistler, BIST 100 endeksinin geçen hafta 3 işlem günündeki kayıplarının tamamını bugün ikinci seanstaki yükselişi ile telafi ettiğini belirterek, kısa vadeli teknik görünüm açısından 67.500 direncinin üzerinde yapılan kapanışın da pozitif havayı yarına taşıyabileceğini kaydetti. Endeksin bu seviyelerin üzerinde tutunması durumunda iyimserliğin artabileceğini ifade eden analistler, döviz kurları ve faiz tarafından da olumlu yönde destek gelmesi durumunda 70.000 puan seviyesindeki direncin test edilebileceğini tahmin ediyor.

Güçlü alışların dikkati çektiği bankacılık endeksi cuma günü kapanışına göre yüzde 4,77 yükseliş kaydederken, holding endeksinin yükselişi ise yüzde 2,36 oldu. Endeks üzerinde ağırlığı yüksek büyük banka hisseleri arasında en yüksek getiriyi yüzde 5,57 ile Halkbank sağlarken, onu sırasıyla yüzde 5,42 ile Akbank ve yüzde 5,15 ile Garanti Bankası izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...