İsrail'de kaos: 'Afrikalıların isyanı dinmiyor'

İsrail'de kaos: 'Afrikalıların isyanı dinmiyor'

DÜNYA Haberleri

İsrail'de 10 bin kişi İsrail'in kaçak Afrikalılara yönelik çıkardığı yeni yasayı protesto etti. İsrail'de 60 bin kadar Afrikalı olduğu tahmin ediliyor.

İsrail 'de Afrikalıların protestosu devam ediyor. Dün 10 bin kişi İsrail'in kaçak Afrikalılara yönelik çıkardığı yeni yasayı protesto etti. Bugün de binlerce Afrikalı çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerine yürüdü. İsrail'de yaşayan binlerce Afrikalı, İsrail parlamentosunda 3 hafta önce kabul edilen ve geçerli vizesi olmayan kaçakları yargılamadan 1 yıl toplama merkezlerinde tutma yetkisi içeren yasayı protesto etti. nbsp; Yaşam koşullarının iyileştirilmesini isteyen Afrikalı eylemciler Tel Aviv'deki bazı ülkelerin büyükelçiliklerine yürüdü ve destek istedi.

Afrikalı protestocular, "Savaştan, soykırımdan kaçtık. Yani biz mülteciyiz, İsrail hükümeti bize en temel mülteci haklarını, çalışma, sosyal ve sağlık hizmetlerini tanımalı" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Bazı İsrailliler ise, kaçak göçmen sayısındaki artıştan şikayetçi. İsrail hükümeti de, Afrikalıları ülkelerine göndermeye çalıştığını gizlemiyor.

İsrailli bir yetkili, "Çoğu çalışabilmek için sınırdan yasal olmayan yollardan geçti. İsrail ile Afrika sınırını zaten kapattık. Onları ülkelerine dönmek için zorlamıyoruz, teşvik ediyoruz" şeklinde konuştu.

İnsan hakları örgütlerine göre, yasanın çıkmasından bu yana 300 kişi toplama merkezlerinde tutuluyor.

Çoğunluğu Eritre, Etiyopya ve Güney Sudan gibi ülkelerden olan kaçaklar, mülteci statüsü veya bu ülkenin vatandaşlığını edinmeyi amaçlıyor.

İsrail'de yasadışı yollardan ülkeye giriş yapmış 60 bin kadar Afrikalı olduğu tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...