Portekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladı

/ Kaynak: AA
Portekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladı

SPOR Haberleri  / AA

71 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü eski futbolcu Eusebio, Lizbon'da toprağa verildi.

Portekiz Milli Takımı'nın ve Benfica Kulübü'nün ''Kara Panter'' lakaplı efsanevi futbolcusuEusebio, başkent Lizbon'da son yolculuğuna uğurlandı. Eusebio için ilk tören Benfica Kulübü'nde yapıldı. Benfica'nın maçlarını oynadığı Luz Stadı'nın VIP bölümüne getirilen futbolcunun naaşına, ilk önce futbol ve sanat camiasıyla işadamları veda etti.

Daha sonra Luz Stadı'nın ortasına getirilen Eusebio'nun naaşı statta tur attırıldı. Statta bulunan yaklaşık 3 bin Benfica taraftarı Eusebio'yu tezahüratlarla uğurladı. Eusebio'nun naaşı önlerinden geçerken bazı taraftarların gözyaşlarını tutmadıkları gözlendi. Benficalı futbolcular ve teknik heyet ile bazı Portekizli politikacılar da statta yer aldı.

Benfica Kulübü Futbol Direktörü Rui Costa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eusebio'nun Portekiz futbolu için ölümsüz olacağını söyledi.

Stattaki törenden sonra Eusebio'nun naaşı kortej eşliğinde Lizbon sokaklarında dolaştırılarak Lizbon Belediyesinin önüne getirildi. Burada düzenlenen küçük bir törenin ardından naaş, cenaze merasiminin yapılması için Luz Kilisesi'ne götürüldü.

Portekizliler, başkent Lizbon'daki yoğun yağmura rağmen Eusebio'yu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Luz Kilisesi'ndeki törenden sonra naaş Lumaril Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Mezarlıkta yaşanan yoğun izdihamdan dolayı kısa bir süre taraftar ve polis arasında arbede yaşandı. Arbedeyi önlemek için Rui Costa özel çaba sarf etti. Costa, tabuta yaklaşmak isteyen Benficalı taraftarları sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi.

Bu arada, mezarlığa 6 minibüs çelenk gelmesi dikkatleri çekti.

Portekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladıPortekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladıPortekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladıPortekiz, 'Kara Panter'i son yolculuğuna uğurladı

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...