Fed başkanlığı için Yellen'in adaylığı onaylandı

/ Kaynak: AA
Fed başkanlığı için Yellen'in adaylığı onaylandı

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD Senatosu, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için Başkan Barack Obama tarafından aday gösterilen Janet Yellen'in adaylığını onayladı.

Senato'da yapılan oylamaya kötü hava koşullarından dolayı bazı senatörler katılamazken Yellen'in adaylığı 26'ya karşı 56 oyla onaylandı. Oylamada Cumhuriyetçi 11 senatör Yellen'in lehine oy kullandı. Ben Bernanke'nin ay sonunda görevini tamamlamasından sonra Fed'in başına geçecek olan Yellen, Fed'in 100 yıllık tarihinin ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyor. Başkan Obama, Yellen'in adaylığının onaylanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Yellen'in ABD ekonomisini resesyondan kurtarma ve istikrarlı büyüme konularındaki yardımlarından övgüyle bahsetti. Obama, "Janet'in Amerikalı işçilerin tarafında olacağına, tüketicileri koruyacağına, mali sistemin istikrarını geliştireceğine, gelecek yıllarda ekonomimizin büyümesine yardımcı olacağına eminim" ifadesini kullandı. Yellen, sekiz yıldır Fed başkanlığını sürdüren Ben Bernanke'nin görev süresinin bitimi olan 31 Ocak 2014'de Fed'in başına geçece

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...