Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

#DirenHamburg

#DirenHamburg

DÜNYA Haberleri

Hamburg'da 17 gündür 'şiddetli' eylemler var fakat uluslararası medyada tek kare yok.

Türkiye'de Gezi olayları sırasında Taksim'den günlerce canlı yayın yapan yabancı medya, Almanya'da hükümetin kendi 'Gezisi'ni gizlemesine göz yumdu. Hamburg şehrinde 21 Aralık'ta "Rote Flora" adlı kültür merkezinin kapatılmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 120 polis ve 500'e yakın gösterici yaralandı. Polis, eylemcilere karşı cop, biber gazı ve tazyikli su kullanırken Türkiye'deki Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıran Almanya Başbakanı Angela Merkel bu sefer sessiz kaldı. Çatışmaların ardından geçen haftada 40 kadar eylemci, Davidwache adlı karakola saldırmış ve 3 polis memurunu ağır yaralamıştı. Bunun ardından Hamburg polisi şehrin Altona, Sankt Paul ve Sternschanze semtlerini "tehlikeli bölge" ilan etti. Saldırıya karışan eylemcilerin yakalanması için verilecek para ödülü de 8 bin eurodan 10 bin euroya çıkarıldı. "Tehlike bölge" ilan edilen semtlerde iki günde 263 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, bunların 62'sine bölgeye giriş yasağı konuldu, 40 kişi de gözaltına alındı. Şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda maytap, kar maskesi ve demir sopalar bulunduğu bildirildi. Bölgedeki güvenlik tedbirlerinin artırılması Yeşiller, Sol Parti ve Hür Demokrat Parti'nin de eleştirilerine hedef oldu. Alman medyası ise olağanüstü hâli görmek yerine ana sayfalarında gündem dışı konulara yer verdi. Almanya'nın köklü yayın kuruluşlarından Deutsche Welle ana sayfasında olaylardan hiç söz etmedi. Bunun yerine yerine "Tel Aviv'de Afrikalıların protestosu" başlıklı haberi manşetine taşıdı. Bild gazetesi de ana sayfasında Hamburg haberine yer vermedi ve iç sayfalarda kullandı. Der Spiegel haberle ilgili yorumunda, "Normalde küçücük bir olayı polisin aşırı kaba kuvvetle müdahalesi büyüttü" eleştirisinde bulundu.

ALMANYA'DA NÜKLEER ALARM - TIKLA

nbsp;#DirenHamburg
'TEHLİKELİ BÖLGE' KARARI TEPKİLERİ ARTIRDI
Hamburg'un üç semtinin 'tehlikeli' bölge ilan edilmesi ve olağanüstü tedbirler alınması tepkileri daha da artırdı. Rote Flora kültür merkezinin boşaltılmasını engellemek isteyen göstericilerin protestoları aralıklarla da olsa devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...