'Nükleer enerji' için genel müdürlük

'Nükleer enerji' için genel müdürlük

Ekonomi Haberleri

'Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı' kaldırılacak. Yerine 'Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü' kurulacak.

2023 yılına kadar iki nükleer santrali işletmeye alarak, üçüncüsünün inşaatına geçmeyi hedefleyen hükümet, kurumsal ve hukuki altyapıyı da güçlendirmek için harekete geçti. Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında da ele alınan hazırlık çerçevesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yasa taslağı hazırladı. Buna göre, Bakanlık bünyesindeki "Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı" kaldırılacak. Yerine, yetkileri genişletilmiş, eşgüdüm rolü de üstlenecek "Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü" kurulacak. Oluşturulacak birim, "koordinatör" gibi çalışacak. Ayrıca yurt içindeki görevleri kadar, uluslararası süreçlerde de etkili olması öngörülüyor. Nükleer güç santralleri projelerinin gerçekleştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, STK ve özel sektör kuruluşları arasında koordinasyon, bu birimin sorumluluğuna verilecek. Projelerin uygulanmasıyla ilgili mevzuatın yanı sıra, insan kaynakları, eğitim, sanayi ve teknoloji gibi alanlarda gerekli altyapı burası tarafından hazırlanacak. nbsp;
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...