Vitesi boşa alınca da araç benzin yakıyor

Vitesi boşa alınca da araç benzin yakıyor

Ekonomi Haberleri

Ani fren ve ani gaza basmalar yakıt tüketimini artırıyor. Bilinenin aksine, yokuş aşağı gidişlerde vites boşa alındığında da tüketim devam ediyor

Benzinde litre fiyatı arttıkça, bir taraftan 'yakıt tüketiminde cimri' araçlara talep artarken, diğer taraftan tasarrufun önemi ön plana çıkıyor. Makine Mühendisleri Odası (MMO) tasarruf için gerekli şartları sıraladı. MMO Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, bazı kurallara uyulduğunda yüzde 15'e yakın yakıt tasarrufunun mümkün olduğunu, bunun da bir depoda 30 lira civarında bir tutara karşılık geldiğini söyledi. Tavsiyeler şöyle: gt; Motor devrine göre vites değiştirin. Yüksek devirde vites değiştirmek, tüketimi artırır.
gt; Yokuş inerken vitesi boşa almayın. Bilinenin aksine bu, yakıt tüketimini ortadan kaldırmıyor. Vites boştayken motor rölantide çalışıyor ve yine yakıt tüketiyor.
gt; nbsp;Klimayı sürekli açıp kapatmak yakıt tüketimini artırır.
gt; nbsp;Öndeki aracı çok yakın takip etmeyin. Ani fren ve ardından tekrar gaza yüklenmek, tüketimi yüzde 5 artırır.
gt; nbsp;Uzun yolda 80-90 kilometre hızla gidin. 90'ın üzeri yakıt tüketiminde artış demektir. nbsp;
gt; Hareket halindeyken camları açmayın. Camlar açıkken, rüzgâr direnci yakıt sarfiyatını artırır.
gt; nbsp;Bakımın gecikmesi ve ayarsız buji, tüketimi yüzde 10 artırır.
gt; nbsp;Fren balatalarının ayarlarını sık sık kontrol ettirin. Ayarsız ve sıkı ise tekerlek dönüşü zorlanır, yakıt tüketimi artar.
gt; Lastik havalarını uygun basınçta kullanın. Düşük basınçlı lastik, sürtünmenin fazlalığından dolayı tüketimi yüzde 10 artırır.
gt; nbsp;Aracınızın motoru hangi benzine göre uyarlanmışsa ona göre benzin kullanın."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...