Londra'ya MİT'çi büyükelçi

Londra'ya MİT'çi büyükelçi

GÜNDEM Haberleri

Hakan Fidan'ın Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç Londra'ya atanırken, Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Büyükelçisi oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nın yeni kararnamesiyle 12 büyükelçiliğe atama yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu önceki gün büyükelçileri bizzat arayarak yeni görevlerini tebliğ etti. Atama listesindeki en sürpriz isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç oldu. Tokyo Büyükelçiliğinden MİT Müsteşar yardımcılığına getirilen Bilgiç, bu kararname ile yeniden Dışişlerine döndü. Bakan Davutoğlu yeni görev tebliğini de "Kurumunuza tekrar hoş geldiniz, hayırlı olsun" sözleri ile yaptı. Diğer atamalar şöyle: nbsp; gt; Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın yerine Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç getirildi. Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası olduğu ifade edildi. Bu iki atamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat devrede olduğu öğrenildi. Merkeze alınan Namık Tan'ın ise Dışişleri Bakanlığı'nda görev alacağı belirtiliyor.
gt; Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, UNESCO Daimi Temsilciliği görevine getirildi. nbsp;
gt; Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'ne atandı. nbsp;
gt; Prag Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek Büyükelçiliği'ne getirildi. nbsp;
gt; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı Ahmet Necati Bigalı da Türkiye'nin Prag Büyükelçisi oldu. nbsp;
gt; Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun yerine Roma Büyükelçisi Hakkı Akil getirildi. Burcuoğlu'nun ise şubat ayında yaş haddinden emekli olacağı öğrenildi. nbsp;
gt; Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Tuğrul Gücük Bern'e (İsviçre), Hikmet Renan Şekeroğlu Bamako'ya (Mali), Mehmet Bilir ise Nuakşot'a (Moritanya) atandı.
gt; Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Aydan Yamancan Vilnius'a (Litvanya), Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Esra Demir de Abidjan'da (Fildişi) görevlendirildi. İki isim de kararname ile ilk kez büyükelçilik görevine getirildi.
Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...