Tutuklu vekil için Anayasa değişecek

Tutuklu vekil için Anayasa değişecek

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, CHP ve BDP temsilcilerinden oluşan komisyon, tutuklu ve hükümlü milletvekili probleminin çözümü için Anayasa değişikliğinde anlaştı.

TBMM'de kurulan Tutuklu Vekiller Komisyonu, ilk toplantısında meseleyi kökten çözecek seçenekte anlaşma sağladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın katıldığı toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda üç partinin üzerinde anlaşmaya vardığı teklif Anayasa'nın 83 ve 84. maddelerinde değişiklik öngörürken, bir de geçici anayasa maddesi hükmü getiriliyor. Buna göre, milletvekillerinin sorgulanması, yargılanması ve tutuklanmasına TBMM, nitelikli çoğunluk olan 367 oyla karar verecek. Ağır cezayı gerektiren suçüstü ve kasten adam öldürme suçu dışında milletvekilleri tutuklanamayacak, dosyaları dönem sonuna ertelenecek. Geçici hükümle ise cezası kesinleşen MHP'li Engin Alan ve BDP'li Sebahat Tuncel'in cezaları milletvekilliği döneminin sonuna ertelenecek.
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...