'Seçimek kadar tahliye' formülü! Jet hızıyla geçecek

'Seçimek kadar tahliye' formülü! Jet hızıyla geçecek

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Balyoz, Ergenekon ve KCK davalarına ilişkin 'yeniden yargılama" düzenlemesinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "yeniden yargılama" düzenlemesi için hazırlıklara başlayan Adalet Bakanlığı, çalışmalarına hız verdi. Yasa teklifinin, yerel seçimler nedeniyle Şubat sonunda tatile girecek olan Meclis Genel Kurulu'nda jet hızıyla ele alınıp yasalaştırılması planlanıyor. Hazırlanacak yasal düzenlemenin Meclis gündeminde bulunan 'Demokratikleşme Paketi' içinde ele alınması bekleniyor. Bazı hukukçular ise yeniden yargılama yolunun açılması için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını, mevcut CMK hükümlerinin yeterli olacağına dikkat çekiyor. Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, gazetemize yaptığı açıklamada CMK'da yeniden yargılama konusunda çok geniş hükümler bulunduğunu hatırlatarak, "Bu hükümlerin nasıl kullanılacağı ilgililere bağlı" dedi. Türk, yeniden yargılama için yeni bir yasal düzenleme yapılmasına ihtiyaç olmadığına dikkat çekerek, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kamu yararına bozma" başvurusu yapma imkanı olduğunu ifade etti.
Türk, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yeniden yargılama yolunun açılması için özel yetkili mahkemelerin tümden kaldırılması önerisini de şöyle değerlendirdi: "Yeni düzenleme yapılması, bu konuda 'Özel bir düzenleme yapılıyor' şeklinde anlaşılır. Mevcut hükümler yeterlidir. Bu hükümler çerçevesinde yeni bir çıkış yolu bulunabilir. Hükümlü lehine bu tip şeylerin yeniden incelenmesi için mevcut hükümlerin işletilmesi lazım."
TBMM BÜROSU ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...