Deposilin iğne piyasada hâlâ?yok!

Deposilin iğne piyasada hâlâ?yok!

SAĞLIK Haberleri

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, 170 bin kutu Deposilin 10 gün içerisinde piyasaya verilecek.

Ateşli romatizma hastalığı geçiren çocukların kalbini korumak amacıyla 21 günde bir yapılması gereken depo penisilin, aradan 2 ay geçmesine rağmen hala piyasada bulunamıyor. İlaç, Kamu Hastaneleri Birliği'nin yönlendirdiği hastanelerde uygulanmaya devam ediyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, 170 bin nbsp;kutu Deposilin 10 gün içerisinde piyasaya verilecek. Kurum, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için nbsp;"Deposilin 1,2 ve Deposilin 2,4" isimli ilaçlar, Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliklerinin yönlendireceği hastanelerin acil servisleri tarafından uygulanmaya devam edeceğini duyurdu. nbsp;Sağlık Bakanlığı tarafından yeni üretim izni verilen firmanın ürünlerinin ise kalite kontrollerinin sürdüğü, kontroller tamamlandıktan sonra piyasaya verileceği bildirildi.Ziyneti Kocabıyık/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...