Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zoran Simovic: 'Muslera, harika bir kaleci'

/ Kaynak: AA
Zoran Simovic: 'Muslera, harika bir kaleci'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aslan'ın eski kalecisi Simoviç 'Fernando Muslera harika bir kaleci. Galatasaray'daki tüm yabancılar arasında, kulübe en büyük hizmeti veren Muslera'dır'

Galatasaray'da uzun yıllar kalecilik yapan ve kulübün unutulmazları arasında yer alan eski Yugoslavyalı kaleci Zoran Simoviç, "Hayatımın en güzel dönemini İstanbul'da geçirdim, geçirmeye de devam ediyorum. Hala sık sık İstanbul'a gidiyorum. Orada evim ve bazı işlerim var'' dedi. Sırbistan'ın Kruşevac kentinde müteahhitlik yapan ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Simoviç, futbolculuk kariyerine ve bugünkü hayatına dair açıklamalarda bulundu.
Simoviç, futbolculuk kariyerine, bugün ikamet ettiği Sırbistan'ın güneyindeki Kruşevac şehrinde başladığını ve 1969-1980 yılları arasında Napredak takımında oynadığını söyledi., Napredak takımında oynarken, Yugoslavya A Milli Futbol Takımı'na seçildiğini ifade eden Simoviç, daha sonra, Hayduk Split takımına transfer olduğunu ve 1984'e kadar orada forma giydiğini kaydetti. Aynı yıl İngiltere'den bir takımla sözleşme imzaladığını belirten Simoviç, oturma izniyle ilgili bir sorun nedeniyle bu transferin gerçekleşmediğini, ardından İstanbul'a gelerek, Galatasaray'la sözleşme imzaladığını ifade etti.
Simoviç, "Bugün, mevcut durumları gözönünde bulundurarak, bana 'İngiltere mi Türkiye mi' diye sorsalar, Türkiye'yi seçerdim. Hayatımın en güzel dönemini İstanbul'da geçirdim, geçirmeye de devam ediyorum. Hala sık sık İstanbul'a gidiyorum. Orada evim ve bazı işlerim var" diye konuştu.
-Belediye meclis üyeliği yapıyor
Galatasaray'da uzun yıllar forma giydikten sonra, 36 yaşındayken aktif futbol yaşantısını sona erdiren Simoviç, neden futbolun için de kalmadığını ise şöyle dile getirdi:
"Benim son derece uzun bir kariyerim oldu. Sırbistan'da ve eski Yugoslavya'da, benim kadar uzun süre aktif futbol oynamış sayılı futbolcu vardır. Aslında Galatasaray'da iki yıl daha oynayacaktım. Ancak, psikolojik açıdan tükenmiştim. Aktif futbolculuk kariyerimi sonlardırdıktan sonra bir yıl boyunca Galatasaray'da kaleci antrenörlüğü yaptım. Bir yılın ardından, takımı tamamen benim yönetimime vermeleri için kulüp yönetimiyle görüştüm. Karşılığında hiçbir şey talep etmeyeceğimi, sadece bir yıl boyunca takımın teknik direktörü olmak istediğimi söyledim. Çünkü ben bu futbolcularla yaşıyordum. Ne yerler, ne zaman uyurlar, nasıl uyurlar, her şeylerini biliyordum. Ancak yönetim, Karl-Heinz Feldkamp ile anlaşmıştı. Bana, onun yardımcısı olmamı teklif ettiler, ancak ben kabul etmedim. Şunu söylemeliyim ki teknik direktör olmak kolay bir iş değil. Ben bir fanatiğim ve organizmanız bir yaştan sonra stresi kaldıramıyor. Ardından, buraya döndüm. İki yıl boyunca Napredak Futbol Kulübü'nün başkanlığını yaptım. Yöneticiliğin de nasıl olduğunu gördüm ve benim karakterimin artık futbolun içinde olamayacağını anladım."
Simoviç, bugün çok aktif olmamakla birlikte politikayla ilgilendiğini ve Kruşevac Belediyesi'nde meclis üyeliği yaptığını söyledi. Aynı zamanda, inşaat işiyle uğraştığını da kaydeden Simoviç, inşaat sektöründe, futbolculuk dönemindekinden daha fazla para kazandığını belirtti.
-Muslera, harika bir kaleci
Simoviç, bir dönem kendisinin koruduğu Galatasaray'ı halen yakından takip ettiğini ve takımın kalesinin bugünkü sahibi Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'yı da çok beğendiğini söyledi.
Simoviç, Muslera'yla ilgili, "Fernando Muslera harika bir kaleci. Galatasaray'daki tüm yabancılar arasında, kulübe en büyük hizmeti veren Muslera'dır" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın transfer politikasını eleştiren Simoviç, şunları kaydetti:
"Bakın, Jose Mourinho ilk kez Chelsea'nın başına geldiğinde, takımın sahibi Roman Abramovich'ten en kaliteli futbolcuları satın almasını istedi. Bu üst düzey oyuncuların katılmasıyla Chelsea şampiyonluğa ulaştı. Demek istediğim şu: Eğer kulüp yönetimi istediğiniz her oyuncuyu satın alırsa, o takıma benim rahmetli babam da teknik direktörlük yapabilir. Eğer yapabiliyorsan, elindeki malzemeden bir şeyler yap."
-Yabancı sınırlamasına destek
Son dönemde özellikle milli takım düzeyindeki düşüşü de değerlendiren Simoviç, bunun başlıca sebebinin yabancı kontenjanı olduğunu savundu.
Simoviç, "Soruyorum size: Neden Türkiye A Milli Futbol Takımı bu kadar geriledi? Çünkü, kulüpler sahaya 6 yabancı sürüyor. Takımın yarısından fazlasını yabancılar oluşturuyor. Türk futbolcu kontenjanı azalıyor. Bu nedenle, milli takımlar her geçen gün daha da gerileyecek. Avrupa'da oynayamayan futbolcunun sen de ne işi var? Ne yapacaksınız bu oyuncuları? Bir de bu oyunculara anormal ücretler ödüyorsun" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...