Çocuklarını icra yoluyla görebiliyorlar

Çocuklarını icra yoluyla görebiliyorlar

YAŞAM Haberleri

Çocuklarının velayeti anneye verilerek evlatlarından ayrı kalan bazı babalar, çocuklarını ayda iki kez icra yoluyla yaklaşık 500 lira ödeyerek görebiliyor.

İcra Müdürlüklerince hazırlanan "haciz tutanağı" ile çocuklarını görmeleri ve bu belgede "Borçlu: Anne, Alacaklı: Baba, Borç Miktarı: Çocuk Teslimi" ibarelerinin yer alması babaların tepkisini çekiyor.Çocuğunu icra yoluyla görebilen babalardan İbrahim Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıl evli kaldığı T.A'dan 2009 yılında boşandığını, eşinin, "çocuklarını kaçırdığı" iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu ve bunun üzerine çocukların velayetinin anneye verildiğini anlattı.Mahkemenin çocuklarını ayda iki kez icra yoluyla görebileceğine hükmettiğini dile getiren Aksoy, "Hiçbir belge olmadan, gerekçe olmadan sadece eski eşimin ifadesiyle babalığım elimden alındı. Çocuklarımı ayın ilk ve 3. haftasında iki kez görerek nasıl babalık yapabilirim. İcra yoluyla görülebileceğini öğrenince ruhum çöktü. 4 yıldır depresyon tedavisi görüyorum" diye konuştu.
- Çocuklarını görmek için 10 bin lira ödedi
Biri 17 yaşında down sendromlu diğeri ise 6 yaşındaki iki erkek çocuğunu görebilmek ve onları babasız bırakmamak için büyük mücadele verdiğini bildiren Aksoy, çocuklarıyla bir araya gelebilmek amacıyla her görüşme için icra müdürlüğüne 240 lira yatırdığını dile getirdi.
Aksoy, şöyle konuştu:
"Her görüş için 140 lira alınıyor. Çocuğun geri tesliminde de icra istenirse bu rakam 240 lira oluyor. Bu babalara yapılan en büyük zulüm. Çocuklar, babalarının yanında icra memuru, pedagog, tanımadığı insanlarla kapıya geldiğini görünce şaşırıyor. Güç timsali babası zavallı bitkin ve çaresiz görünüyor. Çocuklarım ilk zamanlar 'Bu amca kim, teyze kim, niye geldiler' diye sorguladılar. Bu durumu çocuğunuza açıklayamıyorsunuz. 2010 yılında çocuklarımı görmeye başladım ve 90 kez teslimat gerçekleşti. 2010 yılından bu yana çocuklarımı görebilmek için icra müdürlüğüne yaklaşık 10 bin lira para ödedim. Eski karım, İzmir merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tire ilçesine taşındı. Çocuklarımı alabilmek için oraya gitmem gerekiyor. Çocuk uzaklaştıkça zulüm artıyor. Önce İcra müdürlüğüne gitmek ve oradan yazılı talimatla bu belgeyi Tire'ye göndermek zorundayım. İki defa işlem yaptırıyorsunuz. Maddi boyutu da ayrı bir işkence. Maddi gücünüz yoksa çocuklarınızı göremiyorsunuz."
- "Sanki eşya haczediyorum"
Aksoy, çocuklarını görebilmek için birçok sıkıntıya katlanırken icra müdürlüklerinde hazırlanan belgenin de burukluğunu bir kat daha artırdığını ifade etti.
Çocuğunu almaya giderken hazırlanan belgede "Borçlu: Anne, Alacaklı: Baba, Borç Miktarı: Çocuk Teslimi", görüşme sonrası hazırlanan belgede ise "Borçlu: Baba, Alacaklı: Anne, Borç Miktarı: Çocuk Teslimi" yazdığını belirten İbrahim Aksoy, şunları kaydetti:
"İlk çocuk teslimine gidip tutanağı gördüğümde şaşkınlık yaşadım. Bundan önceki süreç hep şok ediyor zaten ama bunu görünce acayip bir şey hissettim. Ben bir baba olarak zorla, üstüne üstlük bir de para ödeyerek çocuğumu icra yoluyla alıyorum. Bir de böyle bir belge var. Çocuğumu görebilmek için haciz tutanağı hazırlanması ve burada yazanları görünce şok oluyorum. İnsanın ruh halini çökertiyor. Çocuğumu her alışımda sanki eşya haczediyormuşum zannediyorum. nbsp;
Bir evi haczetmeye gittiğinizde evin yaşam koşullarını sağlayacak, ihtiyacını giderecek eşyalarını haczedemiyorsunuz. Ama ben çocuğumu haczediyorum. Bu ruh hali anlatılamaz. İnsanın kendi çocuğunu haczetmesinin ruh hali zor ifade edilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...