Osman Baydemir Şanlıurfa teklifini kabul etti

Osman Baydemir Şanlıurfa teklifini kabul etti

GÜNDEM Haberleri

Osman Baydemir, Öcalan'ın isteği ve partisinin ısrarına dayanamayarak Şanlıurfa'da BDP'nin büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

BDP'nin Doğu ve Güneydoğu'daki belediye başkan adaylarının büyük bölümü düzenlenen basın toplantıları ile açıklandı. Uzun süredir Şanlıurfa'dan belediye başkanı olması için parti yönetimi tarafından ikna edilmeye çalışılan Osman Baydemir'in, aday olduğu haberi bir süre önce sosyal medyada yer aldı. Diyarbakır'da seçim yarışını Gültan Kışanak'a bırakacak olan Osman Baydemir'in Şanlıurfa'dan aday gösterildiği belirtildi. Ancak kısa süre sonra haber BDP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı. Açıklamada, Urfa adayının daha netleşmediği ve görüşmelerin devem ettiği belirtildi. İmralı'da görüştüğü BDP heyetine, sinerji oluşturacağı gerekçesiyle Baydemir'in Şanlıurfa'dan aday olabileceği önerisi getiren Öcalan'ın bu görüşü Baydemir'e aktarılmıştı. Baydemir'i Şanlıurfa'dan aday olması yönünde uzun süredir ikna çalışmaları sürüyordu. Baydemir, tüm girişimlere rağmen aday olmayacağını kararlı bir şekilde vurguladı. Baydemir, bir süre önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'dan aday olmasını isteyenlere teşekkür edip, "Teveccüh gösterip Mart 2014 yerel seçimlerinde kadim şehrimiz Rıha'dan aday adayı olmamız beklentisini dile getirenlere teşekkür ederim. Parti tüzüğümüz gereği ve şahsi kanaatim belediye başkanlığı seçiminde 2 dönem ilkemiz mutlaka korunmalıdır. Halka ve hakka mahcup olmadan, arkadaşlarımızla birlikte taşıdığımız hizmet bayrağını yüksek oranla hareketimize devretmek onurdur.
Herhangi bir başkanlık olmaması şartıyla halkımızın haklı davasına hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel merkezimiz ve parti yetkili kurullarımızın da bilgileri dahilinde Mart 2014seçimlerinde aday adaylığımız söz konusu değildir. Destek ve teveccühlerini her koşulda esirgemeyen halkımıza en içten şükranlarımı sunarım" demişti.
Teklifi bugün kabul etti
Milliyet'in haberine göre; Baydemir'in aday olmadığını açıklamasına rağmen parti yönetiminin adaylık ısrarı devam etti. Bugün adaylık teklifini kabul eden Baydemir'in adaylığının basın toplantısı ile açıklanacağı öğrenildi. (Haber 7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...