Binali Yıldırım'dan liman operasyonu açıklaması

Binali Yıldırım'dan liman operasyonu açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni yaptığı ziyarette, gazetecilerin limanlarda yapılan soruşturmayla ilgili sorularını yanıtladı.

nbsp;Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'ndaki operasyonun 2011 yılındaki bir ihbar üzerine başlatıldığını belirterek, "Bekleyeceksiniz, bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız. 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edelim derken suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine de uymaz" dedi.
Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bu konuyla ilgili sınırlı bilgimiz var. Olay tazedir. Ben de bu ziyarete gelirken haberim oldu. Elde edebildiğimiz bilgiye göre, 2011'in başlarında bir şikayet üzerine İzmir Limanı'ndaki yükleme boşaltma ameleleriyle ilgili şikayetle başlatılan soruşturma. 2011 geçmiş, 2012 geçmiş, 2013 bitmiş. 2014'ün başında böyle bir operasyon kararı veriliyor ve bu uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve bunu çok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum. Şüphesiz bir yerde usulsüzlük bir yanlışlık varsa bunların ortaya çıkması hepimizin ortak arzusu. Ama bunları ortaya çıkarmak için 3 yıl niye beklendi. Bu soruyu soruyorum. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıldı. Bunu da soruyorum. Eğer suçu önlemekse yargı mensuplarının görevi 3 yıl suç işlenmesine neden seyirci kalındı. Neden göz yumdular.Bunun da kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Bir de artık son zamanlarda bu iş farklı bir boyuta büründü. Merasimle, davulla, zurnayla insanlar evlerinden toplanıyor. Daha neyle suçlandıklarını bilmeden toplum nezdinde mahkum ediliyorlar. Doğru bir şey değil. Eğer bunu yapmaya devam edersek ülkede kamu adına iş görenleri teker teker kaybederiz. Hiç kimse sorumluluk almaz. Hiç kimse iş yapmaz hatta hakimlerin, savcıların oturduğu binaların inşaatının ihalesini bile yapmazlar. Alınacak eşyaların ihalesini bile yapmazlar. Çünkü yapılan her işte mutlaka bir şey bulmak için çalışırsanız bulursunuz. Bir temizlikçi çağırın. Evinizi temizletin 40 tane kusur bulabilirsiniz. Kusur bulmak en kolay iştir. Ama iş yapmak ortaya bir ürün koymak önemli olan budur."
Gazetecilerin bir yakınının aynı operasyon kapsamında gözaltına alınıp alınmadığı yönündeki soru üzerine Yıldırım, "Benim bilgim yok. Onu da burada duydum. Kendisiyle de görüşmedim ama böyle bir şey var mı yok mu, alındı mı verildi mi bilmiyorum. Şu anda İzmir'de 24 kişi olarak görünüyor" dedi.HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
- "Seçim sürecini sabote etmeye yönelik faaliyet"
Bir basın mensubunun olayın "komplo" olup olmadığı yönündeki soruya ise Yıldırım, şu yanıtı verdi:
"İşin gelişimi belli. 2011 başında başlatılan bir soruşturma. 3 yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Şimdi bunun izahı ne, anlamı ne. Bu aşikar değil mi? Burada hiç yorum yapılmayacak, açık. En hafifinden bir seçim sürecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yönelik bir faaliyet bu. Ama bizim alnımız ak yaptığımız işler konusunda. Her sefer söylüyorum. Yine söylüyorum. 11 yıllık bir müktesebatımız var. 150 milyar altyapı yatırımı yaptık. Yap işlet devretle özel sektör yatırımlarıyla 268 milyarlık bir bütçeye hükmettik. Bunun hesabını da verdik. Vermeye de devam ederiz. Tereddüdümüz yok.
- "Bu filmi daha önce de görmüştük"
Bu filmi 2011 seçimlerine 20 gün kala da gördük. Yine İzmir'de belediyede aynı operasyon yapıldı ve o seçimin bize bir maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Ama bunlar artık bana göre geçerli seyler değil. Bu yolla kimse sonuç alamaz. İnsanları soruşturmadan, yargılamadan toplum nezdinde mahkum etmenin hukuk olmadığını, hukuku katletmek olduğunu söylemek zorundayım. Bu hazırlık soruşturması. Adresleri belli, konumları belli. İşte Deniz Ticaret Odası. Nereye gidecek bu adam. 6'da evine gidip evinden almanın ne alemi var. Özellikle bu randevuya geldim. Bir destek vermek amacıyla geldim. Öyle şey olmaz. Kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bekleyeceksiniz bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız, 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edelim derken suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine de uymaz."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...