Başbakan'ı kim dinlemek istedi?

Başbakan'ı kim dinlemek istedi?

GÜNDEM Haberleri

Teftiş Kurulu, Başbakan'ın çalışma ofisinde bulunan 'böcekler'le ilgili hazırladığı raporun da sonuna geldi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) İstihbarat Daire Başkanlığı'na fiber optik kablolar çekilerek yasadışı dinleme yapıldığı iddialarını incelemeye aldı. BTK'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma odasında bulunan böceklerle ilgili raporunu da önümüzdeki hafta açıklayacağı belirtildi. Balyoz davası sanıkların avukatlarından Haluk Pekşen, Başbakan'ın Siyası Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, orduya kumpas kurulduğu açıklamalarının ardından Genelkurmay Başkanlığı'na başvurarak, suç duyurusunda bulunmasını istemişti. Genelkurmay Başkanlığı da iddiaların araştırılması için Genelkurmay Adli Müşavirliği kanalıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Pekşen, Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra, aynı iddiaların araştırılması için Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da başvurmuştu. BTK'nın, Pekşen'in bu şikayeti üzerine konuyla ilgili inceleme başlattığı dün bazı gazetelerde yer aldı.
Fiber kablolar inceleniyor
17 Aralık operasyonu sonrası, mahkemelerce yasal olarak verilen telefon dinleme kararlarının uygulayıcısı olan TİB'ten İstihbarat Daire Başkanlığı'na fiber optik kablolar çekildiği ve yasadışı dinlemeler yapıldığı öne sürülmüştü. TİB'in bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri Kurumu, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını kamuoyuna duyururken, aynı iddiaların BTK?tarafından da incelendiği anlaşıldı. İncelemenin TİB'den İstihbarat'a çekilen fiber optik kablolarla sınırlı kalmayacağı, istihbarat birimlerinin geçmişe dönük yaptığı telefon dinlemelerinin de yasal açıdan derinlemesine inceleneceği öne sürüldü.
nbsp;Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "önümüzdeki günlerde sayın Başbakan açıklar" dediği, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde ve evinde bulunan böceklerle ilgili incelemede de sona gelindiği belirtildi. BTK'nın önümüzdeki günlerde hazırladığı böcek raporunu Başbakan'ın onayına sunması ve ardından da gereğinin yapılması için bu konudaki soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi bekleniyor. (Milliyet)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...