Bahçeli yeniden yargılama için ne dedi?

/ Kaynak: AA
Bahçeli yeniden yargılama için ne dedi?

GÜNDEM Haberleri  / AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisini grup toplantısında yeniden yargılama konusunu değerlendirdi.

Milletin algısını başka yerlere çekme teşebbüslerinden en önemlisinin yeniden yargılama konusu olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Kumpasla yolsuzluğun ve rüşvetin üzeri kapatılarak, gündeme asıl mecrasından koparılmak üzere yeni baştan planlı bir müdahale yapılmıştır. Bu sinsi bir kurgudur" dedi. nbsp;Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yeniden yargılama konusunda inisiyatif almasını eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Sormak ve öğrenmek isteriz ki Türkiye Barolar Birliği Başkanı, acaba Başbakan'a rüşveti ve yolsuzluk iddialarını hatırlatacak fazileti göstermiş midir? Ülkemizin şu anki ihtiyacı, Ergenekon'dan Balyoz'a, KCK'dan Şike Davası'na kadar yeniden yargılama imkanını tanımak mıdır? Madem TSK'ya kumpas kurulduğu zımnen kabullenilmiştir, önce bu kumpasın tarafları her kimse ifşa edilip mutlaka hakim karşısına çıkarılmalıdır. 2007 yılından beridir mağdur edilen, yıllarca cezaevinde süründürülen ve darbeyi aklından dahi geçirmeyen vatansever asker kişilerin bedelini kim ödeyecektir? Aradan yedi yıl geçtikten sonra 'pardon' demek, düne kadar darbe davalarının savcısı olmakla mangalda kül bırakmayan Başbakan'ı ve kumpas taraftarlarını kurtaracak mıdır?Kurtardı diyelim, o halde TSK bunu nasıl içine sindirecek, hakkı gasp edilmiş, Silivri'yi, Hasdal'ı, Sincan'ı çilehaneye çevirmiş ve asıl darbecilerle hiç işi olmamış kahramanların ve ailelerinin yüzüne nasıl bakılacaktır? Merak ediyorum, Türkiye Barolar Birliği Başkanı kanun değişikliğiyle avunurken bunları düşünmüş ve bu sorular üzerinde kafa yormuş mudur? Şimdi başta hükümet olmak üzere, malum çevreler bize; 'Ergenekon davası hataydı, Balyoz uydurmaydı, darbeciler masumdu' demeye mi çalışmaktadır? Yılların hesabını kim verecek, intihar eden subaylar nasıl geri gelecek, Türk ordusunun teröristlerle aynı kategoriye sokulmasını, genelkurmay başkanlarının terör örgütü kurmaktan ceza almasını kim nasıl izah edecektir? PKK'lıları serbest bıraktırıp, Meclis'te Anayasa değişikliği için uzlaşanlar milli vicdana ne diyecektir? Sayın Engin Alan'ı 18 yıla mahkum edenler ve bu mahkumiyetten 56 gün sonra Anayasa'ya müracaatla tutuklu milletvekili sorununu fiilen çözmeyi akıl ederek PKK'nın önünü açanlar kime ne anlatmaya çalışmaktadır? Başbakan Erdoğan ve hükümetinin gizli gündeminde, kumpası gerekçe yaparak İmralı canisini ve tutuklu PKK'lıları yeniden yargılayıp serbest bırakmak var mıdır? Tüm taraflara açık açık söylüyorum, kumpasçılar hesap vermeden, kumpasın gayesi net olarak ilan edilmeden, TSK üzerinden PKK'ya ve İmralı canisine can simidi uzatılmasını tasvip etmeyiz, buna karşı da sonuna kadar direniriz."
nbsp;
-"Engin Alan'ın aramıza dönmesi için çalışacağız"
nbsp;
Bahçeli, "İmralı, Silivri ve KCK arasında denge arayışları varsa ve mesela Sayın Engin Alan bölücülere karşı rehin olarak tutuluyorsa, er ya da geç bunun hesabını sormak bizim için namus borcu olacaktır" öngörülerinin gerçekleşmeye başladığını söyledi.
İstanbul milletvekili Engin Alan'ın baştan beri suçsuz olduğuna inandıklarını vurgulayan Bahçeli, "PKK'lıların serbest bırakılıp onun içeride kalması ise şerefsizce yazılan iğrenç bir senaryonun sonucudur. Biz hak ve hukukun yerini bulması ve milletvekilimizin aramıza dönmesi için tüm mücadelemizi yapmaktan geri durmayacağız" dedi.
Bahçeli, yeniden yargılamaya prensipte olumlu baktıklarını, ancak terör örgütünün aklanmasına, terör örgütü ele başının affına müsamaha göstermeyeceklerini, milletin aleyhine olacak her adımın karşısında duracaklarını kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...