Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı?

GÜNDEM Haberleri

Bedelli askerlik hükümetin gündeminde. Bahar ayında çıkması bekleniyor. Peki kulislerlerde neler konuşuluyor?

Kamuoyunun merakla beklediği bedelli askerlik konusu Hükümetin yeniden gündeminde ancak henüz resmi bir adım gelmedi ama kaynaklar bununla ilgili teknik hazırlığın Hükümetin talimatı ile Genelkurmay Başkanlığınca yapıldığını belirtiyorlar. Sözkonusu hazırlığın beklenti oluşturmamak için kamuoyu ile paylaşılmadığı konuşuluyor. nbsp;Bedelli askerlik bekleyenlere müjdenin bahar ayında verileceği ileri sürülüyor. Hükümetin bedelli çıkarmak için 5 nedeni dikkate aldığının altı çiziliyor. Bedelli için açıklamanın yerel seçim öncesinde dillendirileceği ifade ediliyor.
Hükümetin bedelli askerlik için göz önünde bulundurduğu 5 neden ise şöyle sıralanıyor:
1-Türkiye'de şu anda 650 bin gibi yüksek rakamlarda asker kaçağı var. Bu kaçakların sayısı normal askere alma yöntemi ile kısa vadede bitirilemez. nbsp;Bedelli askerlik ile bu kaçak ve bakayaların sayısı normal rakamlara indirilebilir.
2-Hükümet terör olayları nedeniyle bedelliye karşı çıkıyordu. Bir yanda anneler ağlarken diğer yanda bedelli askerliğin çıkarılması hakkaniyete uygun bulunmuyordu. Ancak çözüm süreci ile artık terörde önemli oranda son buldu.
3- nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kaçaklar toplanacak" açıklamasından sonra Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına ve TBMM'ye yığınla mektup geldi. Bunun bir gereklilik olduğu imajı oluştu.
4-Ordu artık profesyonel hale geldi. Askerin yüzde 50'si zaten profesyonel. Bu da bedelli için hükümetin elini kolaylaştıran nedenlerden biri olarak sıralandı. nbsp;
5-Öte yandan bedelli askerlik uygulaması ile bütçeye önemli katkının da gelmesi bekleniyor.
BEDELLİ ÇIKARSA ÜCRET AYNI KALIR DÜŞÜNCESİ
Bedelli askerliğin çıkması halinde ücretinin geçmiş uygulamalarla aynı olması beklentisi yüksek. nbsp;Yaşta bir takım oynamaların yapılabileceği değerlendiriliyor. Bir önceki bedelli askerlik uygulamasından düşük bir rakamın eşitsizliğe yol açacağı düşüncesi bulunuyor.

Ankara Haber Merkezi




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...