Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Görmez 'Eğer din buysa...'

Mehmet Görmez 'Eğer din buysa...'

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eskisehir'de Osmangazi Üniversitesi kampüsündeki caminin açılış törenine katıldı.

Eskisehir'de Osmangazi Üniversitesi kampüsündeki caminin açılış törenine katılıp konferans veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Üzülerek belirteyim, en büyük yanlışlıklarımızdan bir tanesi herkes kendini, kendi düşüncesini, kendi hizbini, kendi cemaatini hakikatin yerine ikame etmeye kalkışıyor" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İslam ve Üniversite' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekili Salih Koca, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen ile çok sayıda kişinin izlediği konferans saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Kuran-ı Kerim'in okunmasından sonra başladı.
SAKIN DİNE KÜSMEYİN
Mehmet Görmez, kendisini dindar olarak tasvir edenlerin yaptıklarından dolayı dine küsülmemesi gerektiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez şunları söyledi: "Son zamanlarda İslam dünyasında olup bitenler, Türkiye'de olup bitenler. Kendisini dindar olarak tasvir eden insanların yapıp ettiklerinden dolayı sakın dine küsmeyin. Eğer dini sadece dindarların hayatında görmeye çalışırsanız yanılırsınız. Bugün Bağdat'ta, Şam'da, Kahire'de ateşler yükseliyor. En büyük sebebi, üzülerek belirteyim; herkes kendini hakikatin yerine koymaya kalkışıyor. Allah biz Müslümanlara hakikatin yolunda olmayı emretti. Kendimizi hakikatin yerine koymayı emretmedi. Üzülerek belirteyim, en büyük yanlışlıklarımızdan bir tanesi herkes kendini, kendi düşüncesini, kendi hizbini, kendi cemaatini hakikatin yerine ikame etmeye kalkışıyor. Halbuki biz hepimiz hakikatin yolunda hizmet etmekle emrolunduk. Hiç kimse hakikat avucumda diyemez. Hakikat benim diyemez. Biz hepimiz hakikatin yolunda olmakla mükellefiz. Batı dünyasında dine konulan mesafeler, din karşıtı bütün ideolojiler, sekülerizm, dünyevileşme dindarların tartışmalarından meydana gelmiştir. Dindarlar birbirleriyle mezhep çatışmaları içerisine girdiler ve genç kuşaklar dediler ki, (Eğer din buysa, biz o dünyada yokuz) dediler. Dinden, dinin hakikatinden kopmayı tercih ettiler. Korkarım bugün İslam dünyasında da bu anlamsız, beyhude tartışmalar bu dindarların birbirleriyle ilgili anlamsız güç kavgaları, anlamsız güç tutkuları, genç kuşakların zihninde aynı neticeleri doğuracak diye endişe ediyorum. Onlar da diyecekler ki eğer din buysa, dindarlık buysa biz burada yokuz diyecekler diye endişe ediyorum."
ELEŞTİRİLER BU ÜLKEYE YAKIŞMIYOR
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversitelere yapılan camilerle ilgili çok sayıda eleştiri aldıklarını söyledi. Eleştirilerin bu ülkeye yakışmadığını ifade eden Görmez şu şekilde konuştu:
"Üniversitede mabet hem aklın, kalbin, ruhun, bedenin ve bütün bunların birleşiminden oluşan mekanlardır. 3 yıl önce bu görevi devraldıktan sonra üniversitelerimizin kampusları içerisinde kurulacak camilerle ilgili rektörlerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci kulüplerimizin talepleriyle karşılaştım. Buna Diyanet İşleri Başkanlığı olarak cevap verebilmek ve ihtiyacı karşılayabilmek için büyük çaba içerisinde bulundum. Bugün 58 üniversitemizin kampusu içerisinde cami inşaatlarını başlatmak nasip oldu. Fakat üzülerek ifade edeyim o günden bugüne Diyanet İşleri Başkanlığı'na, üniversiteye yöneltilmiş eleştirileri bir araya getirsek, yazılan yazılar, köşe yazılarından, haberlerden kocaman bir klasör çıkar. Bunlar bu ülkeye yakışmıyor. Çağdaş dünyaya yakışmaz. Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki, bütün yeryüzünü bir mescit ve bütün kainatı da Müslüman kabul eden bir varlık anlayışına sahibiz. Bütün bu camilerde gönül dünyamızı imar etmeye ihtiyacımız var. Camileri imar etmek önemlidir ama gönül dünyalarını imar edemeyen insanlar yeryüzünü imar edemezler. Camilerimiz ve mabetlerimiz kendi gönül dünyalarımızı imar etmek için vardır."
KAMPÜSTEKİ CAMİİ AÇILIŞINA KATILDI
Konferansın ardından Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rektör Prof.Dr.Hasan Gönen ile davetliler ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde yapımı tamamlanan İlahiyat Fakültesi Camii'nin açılış törenine katıldı. Ezan okunması ve ardından dua edilmesinden sonra açılışa katılanlar camide öğle namazını kıldı. Görmez, Eskişehir'de İl ve ilçe müftülüklerini ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...