Cezaevinde dava açtı, tazminat alıp tahliye oldu

Cezaevinde dava açtı, tazminat alıp tahliye oldu

Politika Haberleri

Ballık Belediyesi'nin eski AK Partili Belediye Başkanı Öztürk, "görevi kötüye kullanmak" suçundan girdiği cezaevinde açtığı davayı kazanıp tahliye oldu.

Sandıklı ilçesine bağlı Ballık Belediyesi'nin eski AK Partili Belediye Başkanı Hamza Öztürk, "görevi kötüye kullanmak" suçundan girdiği cezaevinde açtığı davayı kazanıp tahliye oldu. Öztürk, dava sonucu 36 bin lira maddi, 2 bin 600 lira manevi tazminat kazandı. Hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 7 yıl hapis istemiyle açılan dava sonucu tutuklu yargılanmasına karar verilen Öztürk, 03 Ekim 2013'de Denizli'nin Çivril ilçesinde teslim olduktan sonra Çivril Kapalı Cezaevi'ne konuldu. nbsp;Anayasa Mahkemesine 15 Ekim'de 7 yıl ve üzeri yargılamalarda tutuklu yargılama yasasının (5275 sayılı kanunun 105/A-7-b-c Maddelerini ) iptali için itirazda bulunan Öztürk, Anayasa Mahkemesinin 26 Aralık'da bu yasayı iptal etmesiyle 30 Aralık'da serbest bırakıldı. Öztürk, kazandığı dava sonucu 88 gün cezaevinde kaldığı için 36 bin lira maddi, 2 bin 600 lira da manevi tazminat kazandı. Dava sonucu Türkiye genelinde 5 bin ile 7 bin arasında mahkumun tahliye olmaya başladığını ifade eden Öztürk, şöyle dedi: "Ballık Belediyesi'nde 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra istifa ettim. Ben istifa ettikten sonra hakkımda 'görevi kötüye kullanmaktan' dolayı dava açıldı. Açılan dava 3 ile 7 yıl arasında olduğundan dolayı hakkımda tutuklama kararı verildi. Hakkımda kesinleşmiş herhangi bir mahkeme kararı olmadığı halde böyle bir uygulamanın gerek Anayasaya gerekse İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ne aykırı olduğu iddiasında bulunduk. Ama kimseyi ikna edemedik ve cezaevine girdim." nbsp;
Konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdıklarını dile getiren Öztürk, "Anayasa Mahkemesi de kanun maddesini iptal etti. Aynı zamanda tazminat alma hakkı kazandık. Dava sonucu 36 bin lira maddi, 2 bin 600 lira manevi tazminat kazandım. Bu davamız sayesinde de 5 bin ile 7 bin arasındaki mahkumun cezaevinden çıkması söz konusu. Tahliyeler de başladı" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...