Mursi'nin duruşması öncesi protestolar arttı

/ Kaynak: AA
Mursi'nin duruşması öncesi protestolar arttı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da bugün yapılacak olan Muahmmed Mursi'nin duruşması öncesi ülkenin çeşitli yerlerinde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi

Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı davanın bugün yapılacak duruşması öncesinde ülkenin çeşitli kentlerinde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Başkent Kahire'de Mursi'nin yargılanmasını protesto etmek isteyen Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi'nden Ezher Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Nasr City'deki Ezher öğrenci yurdu önünde bir araya geldi. Grubu dağıtmak isteyen polis, öğrencilere, göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahale etti. Hilvan'da düzenlenen darbe karşıtı gösteride, Mursi'nin fotoğrafı ve Rabia işaretli dövizler taşındı. Eylemciler, "Halk, Cumhurbaşkanının dik duruşunu yaşatıyor", "Neden, şerefliler yargılanıyor, hırsızlar beraat ediyor" sloganları atarak Mursi'nin yargılanmasını protesto etti. Beni Suveyf'de de Mursi'ye destek veren grup, darbe karşıtı eylem düzenledi. Mursi'nin yargılanması kınanırken, "Darbe terörizmdir" sloganı atıldı. El-Minye'de düzenlenen iki yürüyüş de yine polis engeliyle karşılaştı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti. Suveyş'te de benzer olaylar yaşandı ve darbe karşıtı eylemleri polis engelledi. İskenderiye'de Mursi'nin yargılanmasını ve "darbecilerin" anayasasının referanduma sunulmasını protesto eden eylemcilere, güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında eylemcilerin 2 polis aracını ateşe verdiği ancak durumun kontrol altına alındığı bildirildi. Eylemde birçok gösterici gözaltına alındı. İsmailiye'de Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın düzenlediği gösteride, ordu ve polis karşıtı sloganlar atıldı. Mısır'ın el-Feyyum, Port Said, Nil Deltası ve eş-Şarkıyye kentlerinde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Öte yandan, Mısır resmi haber ajansı, başkent Kahire'de kimliği belirsiz kişilerin, bir trafik kontrol noktasına el bombası attığını duyurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken polislerden birinin özel aracının hasar gördüğü ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...