ABD, kimyasal silahların imha sürecinin başlamasından memnun

/ Kaynak: AA
ABD, kimyasal silahların imha sürecinin başlamasından memnun

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Suriye'deki kimyasal silahların imha için ülke dışına çıkarılmaya başlamasından memnun olduğunu bildirdi

nbsp;ABD Dışişleri Bakanlığı, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (KSYÖ) Suriye'deki kimyasal maddelerin imha için ülke dışına çıkarılma sürecinin başladığı yönündeki açıklamasından memnuniyet duyduklarını bildirdi. Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "KSYÖ'nün, Suriye'deki kimyasal maddelerin ilk bölümünün ülke dışına çıkarıldığı yönündeki bugünkü açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Suriye'nin kimyasal silah programının yok edilmesine yönelik devam eden ilerlemeyi temsil ediyor. Çok daha fazlası yapılmalı" dedi. Psaki, uluslararası camianın da ortaya koyduğu gibi, Esed rejiminin, bu kimyasalların ülke dışına çıkarılmak üzere güvenli biçimde Lazkiye'ye taşınması sorumluluğunun bulunduğunu dile getirerek, "Onlardan bu sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı. Bir soru üzerine, ABD'nin, Cenevre bildirisini onaylamadığı müddetçe İran'ın Cenevre-2 Konferansı'na katılmasını desteklemeyeceği yönündeki pozisyonunda bir değişiklik olmadığını ifade eden Psaki, şunları söyledi: "İran, rejime yardım etme, yabancı savaşçıların getirilmesine yardım etme, rejimin Suriye halkına karşı acımasızlığına yardım etme dışında hiçbir şey yapmadı. Eğer, olumlu bir netice olması konusunda ciddi olduklarına dair dünyaya mesaj vermek istiyorlarsa atmaları gereken adımlar var. Bu adımların herhangi birini atacaklarına dair bir arzu ya da ilgileri olduğu yönünde hiçbir işaret yok."
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...