Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perakendecilerden 100 bin kişiye istihdam

Perakendecilerden 100 bin kişiye istihdam

Ekonomi Haberleri

Perakendeciler 2014'ten umutlu. Geçen yıl 100 bin istihdam sağlamayı başaran sektörün bu yılki hedefleri ise 7 milyar lira yatırım, 70 milyar lira ciro.

Ayrıca bu yıl 35 AVM?daha açılması öngörülüyor. 2013 yılını yüzde 13 büyüme ile kapatan perakende sektörü, 2014 yılına iddialı hedeflerle girdi. Bu yıl 7 milyar TL yatırım, 70 milyar TL ciro hedefi koyan perakendeciler, 100 bin de istihdam sağlayacak. Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'nun (TAMPF) 2013-2014 yılı değerlendirme toplantısında konuşan TAMPF Başkanı Vahap Küçük, 2013 yılında federasyona bağlı 5 derneğin toplam büyüklüğünün 88 milyar dolara ulaştığını belirterek "Geçen yıl 100 bin istihdam sağladık. Bu yıl da yüzde 14 büyüme ile 100 bin istihdam sağlamayı planlıyoruz" dedi.
7 milyar liralık yatırım
Küçük ayrıca, özellikle kadın ve genç istihdamına katkı sağlamayı planladıklarını belirterek "Nitelikli iş gücü konusunda yurt içi ve dışında işbirliği yapmak istiyoruz. Küçük esnafı göz ardı etmeden sektörü bütünleştirici hale getirmek, kur riskini azaltan çalışmalara ilişkin de işbirlikleri yapacağız" ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) Hulusi Belgü ise İstanbul'da halen AVM ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi: "2014'te 35 AVM'nin açılacağını öngörüyoruz. 1.5 milyon metrekarelik yeni bir kiralanabilir alan demektir bu. Yani yaklaşık 7 milyar liralık daha yatırım gerçekleşecek. Böylelikle AVM yatırımları 52 milyar dolara ulaşırken, 10.7 milyon metrekarelik kiralanabilir alan, 70 milyar liralık da ciro bekliyoruz. Bu yıl AVM'lere 1.7 milyar ziyaretçi bekliyoruz. Öte yandan, dolar ve Euro ile ilgili birçok yorum var. Ama biz hem perakende sektörünün hem de Türkiye ekonomisinin çok güçlü olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla hedeflerde revizyona gitmeyi düşünmedik."
2014 zor ama parlak olacak
Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu da, 2014 yılında Türkiye'nin büyüme hedeflerini tutturabilmesinin, iç ticaretten ve onun gücünden geçtiğini belirterek, 2014'ün zor ama bir o kadar da parlak bir yıl olacağını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...