Başbakan Erdoğan noktayı koydu: 3 dönemden geri dönüş yok

Başbakan Erdoğan noktayı koydu: 3 dönemden geri dönüş yok

Politika Haberleri

Japonya'da 3 dönem milletvekilliği konusu sorulan Erdoğan kararlı konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "asıl hedefi benim" dediği 17 Aralık operasyonundan sonra AK Parti'de "3 dönem milletvekilliği" prensibinin kaldırılabileceği gündeme gelmişti. Erdoğan, Japonya'da partinin yola çıkarken koyduğu bu kuraldan taviz vermeyeceğini bildirdi.Başbakan, Uzak Doğu ziyatenin ilk ayağını oluşturan Japonya'da yoğun bir programla temaslarına başladı. Erdoğan ilk olarak Türk - Japon Üst Düzey Yöneticiler Forumu'nda ve Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde yapılan konferansta konuştu. Burada kendisine 3 dönem milletvekilliği konusu soruldu. Başbakan "Ölene kadar ben burada kalacağım mantığı doğru değil" dediği cevabında şunları söyledi: "Üçüncü dönem ile bizim milletvekilliğindeki sürecimiz bu karara göre bitiyor. Siyaset sadece parlamentoda yapılmaz, partinin çatısı altında da yapılır illa milletvekili olmak şart değil. Partinizi madem seviyorsunuz; tecrübenizi bütün ülkenizin değişik yerlerinde ama konferanslar vermek suretiyle ama onların değişik çalışmalarında danışman olarak sürdürürsünüz. Hatta partiniz size ulusal bazda vazifeler verir, gider yaparsınız. Çeşitli vakıf çalışmalarının ve düşünce kuruluşlarının içerisinde yer alırsınız. Bu; sizden sonra gelen politikacılara da ön açmaktır. Yani ölene kadar ben burada kalacağım mantığı doğru bir mantık değildir, düzgün bir mantık değildir."
Erdoğan daha sonra Devlet Konukevi'nde Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşme yapan iki lider, önemli ticari anlaşmalara imza attı. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Konuşmasında Türkiye ve Japonya'nın ekonomik ilişkilerinin 4 milyar doların altında bulunmasından şikayet eden Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Bu, iki ülkenin potansiyelini yansıtmıyor, bunda da hemfikiriz. Bunu bir an önce yükseltebilmek için neler yapmamız gerektiğini aramızda değerlendirdik. Sayın Abe ile görüşmelerimizde büyük önem atfettiğimiz Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın, diğer adıyla Serbest Ticaret Anlaşması'nın müzakerelerinin bu yıl içinde başlatılmasını kararlaştırdık ve müzakerelerin hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışacağız. İmzalanan bu anlaşmalar hiç şüphesiz işbirliğimizin daha da güçlenmesini beraberinde getirecektir." nbsp;
Japon Başbakan Abe de Erdoğan ile geçen yıl 3 defa görüştüğünü, önümüzdeki dönemde iki ülkenin ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceklerini söyledi. Başbakan Abe, Erdoğan onuruna akşam yemeği verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...