'Cari açık 3-5 yıla kadar tehdit olmaktan çıkacak'

'Cari açık 3-5 yıla kadar tehdit olmaktan çıkacak'

Ekonomi Haberleri

Japon iş adamlarına 2023 vizyonunu anlatan Başbakan, 3-5 yıl içinde cari açığın kapatılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türk-Japon CEO Forumu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik gelişimini anlattı. Erdoğan, konuşmasında cari açık probleminin yakın zamanda çözüleceğini ifade ederek şöyle dedi: "Cari açık Türkiye'nin doğalgaz, petrol gibi enerjide bağımlılığından kaynaklanıyor. Bu güne kadar bunu sübvanse edebildik. Açığı, gerek hidroelektrik, termik ve yenilenebilir enerjiyle yoğun şekilde kapatır hale geliyoruz. 3-5 yıl içinde cari açık tamamıyla Türkiye için bir tehlike olmaktan çıkacaktır, şu ana kadar bizi ciddi manada tehdit edememiştir, ekonomik krizlere rağmen."
Japonya'yı ilk olarak 2004 yılında ziyaret ettiğini, o zaman 230 milyar dolar alan milli geliri 800 milyar dolara çıkardıklarını ifade eden Başbakan, şöyle devam etti: "Marmaray'da birlikteydik. Dünyanın 4. uzun asma köprüsü olacak İzmir Köprü Geçiş Projesi'ni Japon firmalarıyla ihya ettik. Türksat Uydu Projesi'nin ilkini birlikte tamamladık. Çanakkale'de düşünülen köprü için de birlikte adımlar atılabilir. 2023'te milli geliri 2 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Japon yatırımcıların da Türkiye'nin büyük vizyonunda yer almalarını önemsiyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...