17 Aralık Operasyonu, yabancı yatırımcı için kötü bir imaj oldu

17 Aralık Operasyonu, yabancı yatırımcı için kötü bir imaj oldu

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi Başekonomisti Akçay, "Tam da 2014 için yüzde 4.5 büyümeye inanmıştık. Ama bu şartlar altında özel sektör bir yere gidemez" dedi.

Hem iç gündemde hem de dünya gündeminde 17 Aralık Operasyonu'nun yansımaları devam ediyor. Ekonomistler, bugün gelinen nokta bir yana, yaşananların Türkiye'nin imajına büyük zarar verdiğini belirtiyor. Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay, "17 Aralık Operasyonları sonrasında Türkiye'nin yabancı yatırımcılar açısından imajı, son 15 yılda olmadığı kadar kötü bir hal aldı" dedi. Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'nun (TAMPF) düzenlediği 2013-2014 Değerlendirme Toplantısına katılan Cevdet Akçay, şunları söyledi: "Operasyonların ardından 2014 için yapılan büyüme tahminleri de beklenenin altında olacak. Makro ekonomik göstergeler, bu yıl için yüzde 4.5 büyümeye inanmamızı sağlamıştı. Türkiye, temel göstergelerde büyük mesafe aldı. İstatistiklere bakın, düzelme var. Kötüye giden bir şey yok. Ancak son yaşananların ardından bu yıl yüzde 2 ile 3.3 arasında büyüme olacağını düşünüyorum. Bugünkü şartlar altında özel sektör bir yere gidemez. Herşey kötü değil tabii ki ama tam da şurada korkunç bir dinamik var: Döviz baskısını, faizle karşılamanız mümkün değil. Döviz isteniyorsa, bulacaksınız!.."
Uğur KÜÇÜK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...