Schumacher'in kayak kazası ile ilgili önemli açıklama

Schumacher'in kayak kazası ile ilgili önemli açıklama

GÜNDEM Haberleri

Fransız savcılığı, Schumacher'in Fransa Alpleri'nde kayak yaparken düşerek ağır yaralandığı kazayla ilgili soruşturma konusunda açıklama yapıyor.

Savcı Patrick Quincy'nin Albertville kasabasında düzenlediği basın toplantısından satır başları: Schumacher'ın tam olarak nerede düştüğü, pistten ne kadar uzakta olduğu ve hızını tam olarak bilebilmemiz için olay yerinden alınan görüntüleri kare kare incelememiz gerekiyor. Herhangi biri için yapacağımız soruşturma neyse, aynen onu yapıyoruz. Her kış sezonu neredeyse 50 kadar bu tür soruşturma yapıyoruz. Her soruşturmada elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz.Schumacher yaklaşık 2700 metre yükseklikteki pistin yakınında düşmüştür. Kaza, pistin dokuz metre dışında gerçekleşmiştir. Schumacher'in çok iyi bir kayakçı olduğu apaçık ortada. Ancak kayak takımlarından birinde yaşanan sorundan ötürü kendisi düşmüş ve başını kayaya çarpmıştır.Olay yerindeki görüntüler, kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili çok net bilgiler veriyor. Meribel tepesini çok iyi bilen uzmanlarımız var ve olayı en iyi şekilde inceliyorlar.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİK

- Schumacher'ın kaskındaki kameranın görüntülerini izledik. Hızı konusunda uzmanlar bize daha ayrıntılı bilgi verecektir. Henüz hızını tam olarak söylememiz mümkün değil ancak çok iyi bir kayakçı için normal bir hız.
- Kayak konusunda biliyorsunuz Fransa'da birçok düzenleme var. Kasktan alınan görüntüler ve kazayla ilgili şimdiye kadar elde edilen bilgiler, kayak kurallarına tamamen uyulduğu şeklinde.
- Dağdaki koşulların incelenmesiyle özel olarak bir üniversite ilgileniyor. Schumacher'in kaskının durumu ve olayla ilgili ayrıntılar, onların incelemesinden sonra ortaya çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...