Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaya gazı telefondan daha zararsız

Kaya gazı telefondan daha zararsız

Ekonomi Haberleri

Rusya bir yandan kaya gazı çıkartılırken çevreye zarar verildiği propagandası yapıyor diğer yandan Sibirya'da çalışmalara devam ediyor

Petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesini aşmasıyla kaya gazı çıkarmanın elverişli hale geldiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kocada, kaya gazının çıkarılması için enjekte edilen suya karıştırılmış kimyasalların günümüz teknolojisi sayesinde doğaya zarar vermeyeceğini belirtti. Telefonun da insan sağlığına zararlı olduğunu fakat kullanmaya devam ettiğimizi belirten Kocada teknolojinin ilerlemesi sayesinde kaya gazının insana ve doğaya verdiği zararın telefondan çok daha az olduğunu söyledi. Kocada sözlerine şöyle devam etti: "Önlemler sayesinde riski minimuma indirdik. Shell ve TP 3000 metrenin altında bulunan kaya gazına pompalanan sıvının yüzeye çıkma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirttiler. Güneydoğu Anadolu'daki kaya gazının derinli ise 3000 metrenin de üzerinde. Hala Rusya gibi doğalgazda tekel haline gelen ülkeler kaya gazını çıkarmanın doğaya zarar verdiği propagandasını yapıyor. Fakat Rusya Sibirya'da kaya gazı çıkarma faaliyetleri yürütüyor."
Güven Adalı/İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...