2022 Dünya Kupası'nın tarihi değişti!

2022 Dünya Kupası'nın tarihi değişti!

SPOR Haberleri

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın Haziran ve Temmuz aylarında yapılmayacağını açıkladı.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın 40 dereceyi aşkın yaz sıcaklarında yapılmayacağını 15 Kasım ile 15 Aralık arasında belirlenecek bir tarihte yapılacağını açıkladı.FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın 40 dereceyi aşkın yaz sıcaklarında yapılmayacağını 15 Kasım ile 15 Aralık arasında belirlenecek bir tarihte yapılacağını açıkladı.Fransız Radyosu'na konuşan FIFA Genel Sekreteri Valcke, Dünya Kupası'nın planlandığı gibi Haziran ve Temmuz aylarında yapılmayacağını ifade etti. Valcke, "15 Kasım'dan Aralık ayının sonuna kadar Katar'da hava koşulları futbol oynamak için uygun oluyor. Bu tarihler arasında sıcaklık 25 derece ortalamasında seyrediyor. Bu da futbol oynamak için mükemmel bir ortam" ifadelerini kullandı.Katar, 2010 yılı Aralık ayında Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandı. O zamandan beri, yaz aylarındaki aşırı sıcak havanın futbolcular ve taraftarları etkileyeceği konusunda endişeler dile getiriliyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...