46. SİYAD Ödülleri'nin adayları belli oldu

46. SİYAD Ödülleri'nin adayları belli oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) her yıl dağıttığı Türk Sineması Ödülleri'nin bu yılki adayları, üyelerin oylarıyla belirlendi.

46. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde yıl boyu gösterime giren 86 filmden 12'si adaylık kazandı. Bu yılın öne çıkan filmleri 9'ar daldaki adaylıklarıyla Yılmaz Erdoğan imzalı 'Kelebeğin Rüyası' ve Erdem Tepegöz'ün ilk filmi 'Zerre' oldu. Bu filmleri, 8'er daldaki adaylıklarıyla Onur Ünlü'nün yönettiği Altın Lale ödüllü 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' ve Mahmut Fazıl Coşkun'un 'Yozgat Blues'u ile 7 dalda aday gösterilen Reha Erdem filmi 'Jin' izliyor. En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Ercan Kesal ve Tansu Biçer iki ayrı filmdeki performanslarıyla ('Yozgat Blues' ve 'Küf') 2'şer adaylık elde etti. SİYAD Ödülleri 20 Ocak 2014'te Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek gecede sahiplerini bulacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...