Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim ve Roberto Mancini ilk kez bir arada

Fatih Terim ve Roberto Mancini ilk kez bir arada

SPOR Haberleri

Roberto Mancini ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, halef-selef olmalarının ardından ilk kez Antalya'da bir araya geldi.

Fatih Terim'in Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımın başına geçen İtalyan teknik adam, bugün Belek'de Fatih Terim'in öncülüğünde düzenlenen Teknik Adamlar Zirvesi'ne katıldı. Mancini ve Terim, toplantının ardından diğer teknik direktörler birlikte basın mensuplarına poz verdiler.
Roberto Mancini, 2001 Şubat ayında Fiorentina'dan ayrılan teknik direktör Fatih Terim'in yerine geçmişti. İkinci kez Türkiye'de halef-selef olan Terim ve Mancini, Antalya'daki buluşmalarında sıcak davranışlarıyla dikkat çekti.
FATİH TERİM: 'TÜRK FUTBOLUNUN EN ÖNEMLİ SORUNU ALT LİGLERDE'
Bugün gerçekleştirilen Teknik Direktörler Zirvesi sonrası toplantıda konuşulan konuları anlatan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "Türk Futbolunun en önemli sorunu alt liglerde" dedi.
Antalya Serik'in Belek Beldesi, Titanic Deluxe Otel'de yapılan Teknik Direktörler Zirvesi yaklaşık 3 saat sürdü. Zirvede, Türk futbolunun sorunları konuşulurken, çözüm yollarını aramak için teknik direktörler birbirleriyle görüş alışverişinde bulundular.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


"TOPLANTIDAN MEMNUNUM"
Toplantının ardından açıklamada bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, gelen teknik direktörlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bu kadar işleri arasında geldikleri için ve sadece gelmekle kalmayıp, fikri olarak katkılarını da sundukları için son derece mutlu oldum. Süper Lig'in teknik direktörleri, futbolun çok önemli aktörleri. Dolayısıyla onların fikirleri, özellikle teknik anlamdaki fikirleri çok önemli. Bu önem benim için olduğu kadar, Türk Futbolu için de önemli olmalı. Türkiye'de futbol adına bir karar verilecekse, onlara danışmadan olmamalı. UEFA'daki teknik direktörler toplantısı gibi bir toplantı yaptık. Birçok konuya değindik. Açıkçası, hem birbirimizle hasret giderdik hem de yapabileceklerimizi, yani olması gerekenleri konuştuk. Toplantıdan memnunum" diye konuştu.
"AĞUSTOS AYINDA HAZIRLIK MAÇI YAPAMAYACAĞIZ"
Sezon planlaması ile ilgili teknik direktörlerden bilgi almak için de böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Terim, "Niyetimiz oydu. Milli takımın 2016 Avrupa Şampiyonası'na gideceğimiz yoldaki 2 sene içerisinde, maçı ne zaman, kampı ne zaman, ne zaman kulüplerden futbolcu alacağız ve ne zaman göndereceğiz gibi bilmeleri gereken tüm bilgileri onlara aktardık. Ağustos ayında hazırlık maçı yapamayacağız, direkt Eylül'de grup maçlarımıza başlayacağız. Bunun için de eğer uygun olabilirse, federasyonumuzla da bunu konuştuk. Mayıs 25 ile 5 Haziran arasında bir turnuva veya bir maç yapabilme imkanımızı araştırıyoruz. Kendilerinden bu konuda fikirlerini istedik ve bilgi de verdik. Oyuncuları alacağımız konusunda. FIFA'nın da aldığı karar gereği, Şampiyonlar Ligi maçlarından dolayı Mayıs'ın 25'inden sonrasına bir plan yaptık. Teknik direktörlerimiz de, milli takımlara her türlü yardımda bulunabileceklerini söyledi" ifadelerini kullandı.
"FİKİRLERİMİZİ ORTAYA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Fatih Terim, bugünkü toplantının bir bölümünü dilekler ve istekler kısmına ayırdıklarını vurgulayarak, "Burada, futbolun her türlü konusuna girildi. Dediğim gibi, arkadaşlarımızın fikirleri bizim için çok değerli. Bugün eğer yabancı sınırlaması hakkında bir karar alınacaksa, teknik adamlara muhakkak sorulması gerekir. Onların fikirleri bu konuda çok önemli. Arkadaşlarımız fikirlerini ilettiler, biz de hepsini dinledik. Statlarla ilgili, seyirci ile ilgili, fiziki konularla ilgili, alt yapıyla ilgili. Aklınıza gelebilecek her konuda teknik olarak, ben bunun üzerine basarak söylüyorum. Bugün hiç kimse yadsıyamaz ki, futbolun en önemli aktörlerinden bir tanesi teknik direktörlerdir. Onlar teknik kararlarda etkileri olmalıdır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın da buraya gelmesinin zaten bir sebebi var. Hepsinin kendine göre kariyeri, bilgisi ve deneyimi var. Şu anda Türk futbolunun içerisinde çalıştıklarına göre, Türk Futbolu'na müdahale etmeleri, fikirlerini vermeleri kadar da doğal bir şey olamaz. Futbolun çok önemli sorunlarını yaşayan insanlar, çözümlerde de fikirlerini iletmelidir. Fikirlerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Çünkü sıkıntıları ve zorlukları yaşayanlar da bizleriz" şeklinde konuştu.
"ÇOĞUNLUĞUN KATILDIĞI BİR FİKİR VAR"
Yabancı sınırlaması konusunda herkesin değişik fikirleri oluğuna değinen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Zaten güzel olan da bu. Bir de çoğunluğun katıldığı bir fikir var. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da geçen seneden yayınladığı bir bilgi var. O bilgileri göz önüne alarak, federasyon başkanımızı ve yönetim kurulunu bilgilendireceğiz. Sonucunu hep beraber ilan ederler" açıklamalarında bulundu.
"RADİKAL BİR ŞEKİLDE TEDAVİ GEREKİYOR"
Teknik direktörler olarak daha fazla bir araya geleceklerini belirten Fatih Terim, şunları söyledi:"Bu konuda hemfikiriz. Bize değişiklik yetmez, devrim lazım. Artık radikal bir şekilde tedavi gerekiyor. Bütün antrenörler bu konuda birleştik. Söylemden ziyade, eylem zamanıdır. İnşallah bunda da başarılı oluruz. Israrla bir şeyi tekrarlamak istiyorum. Bu da tek başımıza olacak bir şey değil. Ülkece hep beraber olmalıyız. Futbolla ilgilenen, ilgilenmeyen herkesin bu taşın altına elini koyması gerekir. Bu seferberliğe katılması gerekir. 10 yaşındaki bir çocuğa da sorsak, futbolumuzdaki sorunları az çok anlatır. Eski, yeninin düşmanıdır. Yeni bir şey kolay değil ama yeniliklere ve güzelliklere açık olmalıyız."
"EN DOĞRUSUNU HEP BERABER YAPACAĞIZ"
Terim, yabancı sınırlaması konusunda görüşlerinin değişmediğini vurgulayarak, "Ben söylediklerini ve savunduğum görüşleri çok sık değiştiren biri değilim. Yani masanın o tarafındayken başka, bu tarafındayken başka olan biri değilim. Benim yabancı sınırlaması konusunda söylemlerim arşivlerinizde var zaten. Hem görsel olarak hem de yazılı basında. O ülkede böyle, bu ülkede şöyle diye bakmamak lazım. Kendi ülkemizde denge nasılsa, ona göre bir karar alınmalı. Çünkü ben, yabancı antrenör veya yabancı futbolcu diye bakmıyorum. Bunların yabancısı, yerlisi olmaz. Dolayısıyla ben kararlarımı mutlaka aktaracağım ama son karar tabi ki federasyonun ve yönetimindir. En doğrusunu hep beraber yapacağız. İşin ekonomik boyutu, işin idari boyutunda zaten yöneticilerimiz olmalıdır. Ama işin teknik boyutunda da antrenörlerimizin görüşleri çok önemlidir. Bu kararı hep beraber almak çok önemli. Teknik adamların dışında bazı kararları almak çok mantıklı gelmiyor" diye konuştu.
"TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU ORADA"
Fatih Terim, lig planlamasının takımlara çok önceden verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bir diğeri de yarın burada PTT 1. Lig ile, Akademik Teknik Direktörlerle buluşacağım. Orada konuşacaklarımız da bunun kadar önemli. Çok merak ediyorum o toplantıları. Esas Türk futbolunun sorunu orada. Büyük problemi orada. O mücadeleyi çok vermeliyiz. Eğiticilerin eğiticisi konusu bir, eğitimleri konusu bir, iyi eğitici, doğru eğitici konusu bir. Genç oyuncu gelişimi, genç oyuncu yetişimi çok önemli. Herhalde, en az Avrupa Şampiyonası kadar önemli olan, oraya gitmek kadar önemli olan noktalara değinmek. Bastık düğmelere ama çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Ümit ederim orada yol alırız ki, almak da zorundayız. Başka türlü ayağa kaldıramayız. Bunlar hepimizin çocukları ve böyle olursa hepsini kaybedeceğiz. O yüzden alt liglere daha çok önem veriyorum" şeklinde konuştu.Teknik direktörlerin mesailerinin yoğun olduğunu söyleyen Terim, ara sıra onlarla telefon trafiği yaptığını belirtti. Ayda bir böyle toplantılar gerçekleştiremeyeceklerini dile getiren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Hepsi arkadaşlarım benim. Mesela bu akşam Bilic ile yemek yiyeceğim. Akşam da maç izleyeceğiz. Bütün hocalar burada. Çok çabuk bu diyalogları kurabiliyoruz. Arkadaşlarımdan görev olarak başka şeyler isteyeceğim de olacak. Bu toplantımız burada bitmiyor" ifadelerini kullandı.
Son olarak, kulüp ile milli takımın başka şeyler olduğunu belirten Terim, her konuda birbirleriyle iletişim halinde olacaklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...