Bir açıklama da Moody's'den

Bir açıklama da Moody's'den

Ekonomi Haberleri

Fitch'den sonra bir açıklama da Moody's'den geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen yılın Aralık ayında yayınlanan raporun ve "Türkiye'nin Baa3 olan kredi notu ve durağan not görünümü bu riskleri yansıtıyor" ifadesinin geçerliliğini koruduğunu belirtti. AA muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Moody'sİletişim Sorumlusu Jessica Sibado, "Herhangi bir yeniaçıklama yapmadık. 2 Aralık 2013'teki raporumuzda zaten ilgili konulara yer vermiştik. Bu raporda geçerli risklere yer veriliyor" dedi. Moody's, aralık ayında yayınlanan raporunda iç siyasetin Türkiye için belirgin risk oluşturduğu belirtilerek, "Ancak Türkiye'nin Baa3 olan kredi notu ve durağan not görünümü bu riskleri yansıtıyor" ifadesini kullanmıştı.
Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Dış dengesizlikler belirgin düzeyde kaldığı sürece Türkiye'nin kredi notundaki yukarı yönlü hareketi ödemeler dengesi faktörleri sınırlayacak. Kamu maliyesinde sağlanan iyileşmenin tersine dönmesi veya dış sermaye akışlarının ani ve kalıcı şekilde durması halinde kredi notunda aşağı yönlü risk oluşabilir. Türkiye'deki siyasi riskin azalması, kredi notuna dair başka iyileşmeler olmadığı sürece kredi notunda yukarı yönlü hareketi tetiklemek için yeterli değil."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...