Jandarmayla çatışan hırsız öldü

Jandarmayla çatışan hırsız öldü

GÜNDEM Haberleri

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde, çaldıkları koyunlarla kaçmaya çalışan hırsızlık şüphelileriyle jandarma ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı.

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde, çaldıkları koyunlarla kaçmaya çalışan hırsızlık şüphelileriyle jandarma ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı. Şüphelilerden Nurettin Varsak, jandarmanın açtığı ateş sonucu sağ bacağından yaralanırken Remzi Temur ise sırtına isabet eden kurşunla öldü. Koyunları çaldığı belirlenen 4 kişi de gözaltına alındı. İddiaya göre, Havsa'ya bağlı Oğulpaşa Köyü'ndeki Selahaddin Korkmaz'a ait 48 koyun, bekçi köpeği zehirlendikten sonra çalındı. Ağıllarının boş olduğunu görerek jandarma ekiplerine haber veren Korkmaz, şüphelilerin de yakalanmasını istedi. Bölgede geniş çaplı arama başlatan Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, koyunların götürüldüğü 34 BS 4016 ve 34 BD 9799 plakalı kapalı kasa kamyonetlerin Havsa İlçesi civarında olduğunu belirleyerek peşine düştü. Ekipler, bir süre yaşanan kovalamacanın ardından yola çivili kapan kurarak araçları durdurdu. Hırsızlık şüphelilerinden Ali Tuğçi yakalanırken Remzi Temur ve Mahmut Salih Oklar sisli havadan faydalanıp yaya olarak kaçtı. Çalınan koyunlar ise araçlardan çıkarılarak sahibi Selahaddin Korkmaz'a teslim edildi.
SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI
Jandarma ekipleri bölgede aramalarını sürdürürken yaya olarak kaçan Remzi Temur ve Mahmut Salih Oklar, diğer çete üyeleri Nurettin Varsak, Hattat Pamıkçı ve Yunus Beyhan ile buluşarak 60 NP 029 plakalı hafif ticari araçla kaçmak istedi. Jandarma ekipleri tarafından Havsa İlçesi'ne bağlı Çukurköy girişinde fark edilen araç takibe alındı. Kovalamaca sırasında Yunus Beyhan'ın kullandığı araçtan Nurettin Varsak, onları takip eden jandarma ekiplerine tabancayla ateş açtı. Bir süre sonra tarla yanında durarak yaya kaçmak isteyen şüphelilerden Hattat Pamıkçı, Yunus Beyhan, Mahmut Salih Oklar yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan Remzi Temur ve Nurettin Varsak ise jandarma ekiplerine silahla ateş etmeye devam etti. Jandarma ekiplerinin karşılık verdiği çatışmada Varsak sağ bacağından yaralandı, Remzi Temur ise sırtına isabet eden kurşunla öldü. nbsp;
GÖZALTINA ALINDI
Yaralı Nurettin Varsak, çağrılan ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışmada ölen Remzi Temur'un cesedi ise savcılığın yaptığı incelemenin ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Çatışmada hırsızlık şüphelisini vurduğu belirlenen bir jandarma görevlisi ise gözaltına alındı. nbsp;
SABIKALI ÇIKTI
Şüphelilerin insan kaçakçılığı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve adam yaralama gibi suçlardan sabıkasının olduğu, Edirne başta olmak üzere Bolu, Düzce, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli ile Silivri'de köylerden koyun hırsızlığı yaptıkları saptandı. Soruşturma sürüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...