Başbakanlık'tan Savcı Öz'e yalanlama: 'İftira'

/ Kaynak: AA
Başbakanlık'tan Savcı Öz'e yalanlama: 'İftira'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakanlık, Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ileri sürülen iddiaları yalandı.

Başbakanlık, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz 'ün iddialarına ilişkin, "Başbakanımızın, yüksek yargıdan birilerini, birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır" ifadelerini kullandı. Başbakanlık kaynakları, Singapur'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın söz konusu iddiayı, "tümüyle iftira" diye nitelediğini belirterek, şunları kaydetti:
"Başbakanımızın, iddia edilen konuyla ilgili olarak yüksek yargıdan birilerini ya da herhangi bir kişiyi birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bu iddia, Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, kesinlikle ve tümüyle iftiradır."

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, yaptığı yazılı açıklamada, ayrıca yüksek yargı kökenli iki kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine gönderildiğini ve yürütülen soruşturmanın kapatılmasının istendiğini öne sürerek bu kişilerce kendisinden, kamuoyunda '2. yolsuzluk operasyonu" olarak isimlendirilen dosyaya müdahale etmesinin de talep edildiğini iddia etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...