ABD'de helikopter düştü

/ Kaynak: AA
ABD'de helikopter düştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ü kurtarılırken, diğerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Amerikan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'na (NAVY) ait bir helikopter, ABD 'nin doğu yakasındaki Virginia eyaleti kıyı şeridinde düştü. Helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ü kurtarılırken diğerini arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden duyurduğu bilgilendirmeye göre, ABD'nin doğu yakası yerel saati ile 11.00'de MH-53E tipi bir helikopterin düştüğü, acil kurtarma ekiplerinin müdahale için bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Atlantik Okyanusu'nda Virginia'nın yaklaşık 12 deniz mili uzaklığında meydana gelen kazada düşen kargo helikopteri MH-53E için yakın bölgede bulunan iki sahil güvenlik gemisinin yönlendirildiği bildirildi. Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Mike Kafka, helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ünün kurtarıldığını, kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Helikopterin bir tatbikat sırasında düştüğü belirtilen açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 28 helikopterle sürdüğü, kurtarılan 4 mürettebatın ise en yakın kıyı hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi. Kurtarılan 4 kişi ve kayıp mürettebatın kimlikleri hakkında ise bir bilgilendirme yapılmadı.

Öte yandan, dün Atlantik Okyanusu'nun bir başka bölgesinde de HH-60 Pave Hawk tipi bir helikopter düşmüş ve içindeki 4 mürettebat kazada hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...