Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fed aralık ayı tutanakları yayımlandı

/ Kaynak: AA
Fed aralık ayı tutanakları yayımlandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed tutanaklarında, tahvil alımının faydalarının azaldığı ve finansal istikrar için risk oluşturmaya başladığı görüşünün ağırlık kazandığı belirtildi.

ABD Merkez Bankası 'nın (Fed) Aralık ayı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanakları nda, parasal genişlemenin yararının zamanla azaldığı görüşü öne çıktığı için tahvil alımını azaltma kararının alındığı belirtildi. Fed, 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği FOMC toplantısının tutanaklarını açıkladı. Toplantı tutanaklarında, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını 10 milyar dolar azaltarak, 75 milyar dolara indirme kararını aldığı ve olası faiz artırımını ileriye bırakma düşüncesinin öne çıktığı belirtildi. Varlık alımlarını azaltma kararının alınmasında, parasal genişlemenin yararının zamanla azalması görüşünün etkili olduğu kaydedildi.

Toplantı tutanaklarına göre üyeler tarafından, bir süredir uygulanmakta olan ve "miktar rahatlaması" (Quantitiative Easing - QE) adıyla anılan parasal genişleme politikasının, finansal istikrar için bir risk oluşturmaya başladığı görüşü dile getirildi.

Fed'in aralık ayı FOMC tutanaklarının açıklanmasının ardından S amp;P 500 endeksi yüzde 0,1 kayıpla 1835.98 puana inerken, Dow Jones Sanayi endeksi de yüzde 0.52'lik düşüşle 16445.77 düzeyine geriledi. Fed'in izlemekte olduğu genişlemeci politikanın da etkisiyle, S amp;P 500 endeksi 2013 yılında yüzde 30 yükselmişti.

Fed bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısını 28-29 Ocak tarihlerinde yapacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...