Kuduz köpeğin ısırdığı çocuk hayatını kaybetti

Kuduz köpeğin ısırdığı çocuk hayatını kaybetti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ağrı 'nın Doğubayazıt ilçesinde geçen ay bir köpek tarafından ısırılan ve Erzurum'da tedavi altına alınan 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Berat Açar isimli çocuk, geçen pazar günü bir sokak köpeği tarafından ısırılmıştı. Yüzünün çeşitli yerlerinden yaralanan Berat, önce Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ilk muayenesinin ardından da kuduz şüphesiyle, Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Kuduz virüsünün vücuduna yayıldığı belirlenen Berat Açar'ın, dün akşam saatlerinde öldüğü bildirildi. Berat Açar'ın ölümünün ardıdnan 2 kardeşi kuduz şüphesiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Doğubayazıt Belediyesi ve Toplum Sağlık Merkezi ekipleri ilçe merkezindeki 500 kadar başı boş kedi ve köpeği aşıladı. Ekipler halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtırken cami ve belediyeden yapılan anonslarda halkın kuduz konusunda dikkatli olmaları istendi. Doğubayazıt Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz, kuduz vakasına karşı halkı bilinçlendirdiklerini belirterek, "Bir kardeşimizi kuduz nedeniyle kaybettik. Umarım başka ölümler olmaz. Elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...