Fatih Terim: 'Yabancı sayısı konusu teknik adamlara sorulmalı'

Fatih Terim: 'Yabancı sayısı konusu teknik adamlara sorulmalı'

SPOR Haberleri

Fatih Terim: Yabancı oyuncu konusunda bir karar alınacaksa teknik adamlara sorulması gerektiğini ifade etti

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de görev yapan teknik adamlarla bir toplantı yaptı. Tecrübeli hoca, toplantıyı sezon planlamasıyla ilgili bilgi vermek ve teknik direktörlerin fikirlerini almak için düzenlediklerini vurgulayarak yabancı oyuncu konusunda bir karar alınacaksa teknik adamlara sorulması gerektiğinin altını çizdi. Terim, sektördekileri yabancı antrenör ve futbolcu olarak değil, futbolcu ve antrenör olarak gördüğünü dile getirerek, "Bunların yabancısı, yerlisi olmaz. Tabii ki son karar Futbol Federasyonu ve yönetimindir ancak en doğrusunu hep beraber yapacağız. Kulüplerimiz muhakkak çok önemli, itirazımız yok, işin ekonomik ve idari boyutunda yöneticilerimiz olmalıdır ama teknik yönünde antrenörlerimizin fikirleri de çok önemlidir. Bu kararı hep beraber almak çok önemli" diye konuştu.Terim, "Bize değişiklik yetmez, devrim lazım. Çünkü aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Artık teşhisten çok öteye gittik. Tedavi, hem de radikal bir şekilde gerekiyor. Hepimiz bunda birleştik. Yani artık söylemden ziyade eylem zamanıdır. İnşallah bunda da başarılı oluruz" ifadelerini kullandı. Bunun tek başlarına yapabilecekleri bir şey olmadığını, ülkece beraber olunması gerektiğini vurgulayan Terim, "Futbolla ilgilenen ilgilenmeyen herkesin bu taşın altına elini sokması gerekir. Başka türlü olmaz. Yeni bir şey kolay değil ama yeniliklere ve güzelliklere açık olmalıyız" dedi.

nbsp;Fatih Terim: 'Yabancı sayısı konusu teknik adamlara sorulmalı'

Halef-selef bir araya geldi
Toplantıda gözler Galatasaray'ın eski hocası Fatih Terim ile yeni Teknik Direktörü Roberto Mancini'deydi. Mancini, 2001 Şubat ayında Fiorentina'dan ayrılan Teknik Direktör Terim'in yerine geçmişti. 2. kez Türkiye'de halef-selef olan iki hoca, Antalya'daki buluşmalarında birbirlerine oldukça sıcak davrandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...