Kaplan ve panter yüzünden okullar 45 gün tatil edildi

/ Kaynak: CHA
Kaplan ve panter yüzünden okullar 45 gün tatil edildi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Hindistan'ın güney eyaletlerinden Tamil Nadu'da 45 okul, kaplan ve panter tehdidi gerekçesi ile süresiz tatil edildi.

Tamil Nadu eyaletinin ormanlarla kaplı dağlık bölgelerinden olan Ooty bölgesinde görülen bir kaplan dünden beri bölgede yerleşim bölgelerinde tehdit oluşturuyor. Dün bir kadına saldırarak öldüren kaplanın tekrar ormana kaçtığı açıklandı.Bölge orman sorumlusu P. Shankar bölgeye vahşi yaşam koruma uzmanlarının gönderildiğini ve kaplanı yakalamak ya da bölgeden uzaklaştırmak için çalıştıklarını açıkladı. Çok sayıda turistin de kaplan tehlikesine karşı uyarıldığını dile getiren Shankar önceki günlerde de bir panterin 2 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.Bölgede vahşi yaşamın korunduğunu dile getiren P. Shankar turistik tesislerin sayısının artması ile kaplan panter gibi hayvanların yiyecek için buralara geldiğini söyledi. Bölgeye kaplan ve panter gibi vahşi hayvanların korktuğu 'khumki türü' filler getirildiğini belirten Shankar, tehlike geçince okulların tekrar açılacağını dile getirdi.
Hindistan'da doğal yaşam kanun ve sıkı tedbirlerle korunurken bir vahşi hayvanı öldürmek büyük suçlar arasında. Zaman zaman büyük parklarda ve ormanlarda vahşi hayvan saldırılarına da rastlanırken bazı vahşi hayvanlar köylere de saldırabiliyor.


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...