İzzet Hajrovic'in bilinmeyen yönü! Ve büyük sırrı...

İzzet Hajrovic'in bilinmeyen yönü! Ve büyük sırrı...

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Grasshoppers'tan anlaştığı Izet Hajrovic'in hiç bilmediğin yönlerine çok şaşıracaksınız.

Galatasaray'ın Grasshoppers'tan anlaştığı Izet Hajrovic, son dönemlerde İsviçre'de ve ülkesi Bosna'da en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Hajrovic yaz aylarında Bosna basınına verdiği röportajda kendisi hakkında birçok bilinmeyeni de aktarırken, çok ilginç detaylar verdi. İşte Bosnalı'nın detayları, bilinmeyen yönleri... Grasshoppers A Takımı'nda ilk maçına 2009 yılında Luzern'e karşı çıkan Hajrovic, her geçen yıl daha fazla forma şansı bulmaya başlarken, özellikle 2012/2013 sezonu ve bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Geçen sezon Grasshoppers forması ile ligde 33 maça çıkan Bosnalı genç, 8 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi. 2013/2014 sezonunda ise Hajrovic, 15 maça çıkarken, 6 gol atıp 4 de gol pası vermeyi başardı.
FRİKİK USTASI
Hızı ve etkili şutlarıyla tanınan Izet Hajrovic, güçlü bir sol ayağı olmasına rağmen sağ kanatta da görev yapabilme özelliğine sahip. Frikiklerde de başarılı şutlarıyla tanınan Bosnalı yıldız son iki sezonda Grasshoppers formasıyla ligde 14 gol atarken, bunların 4'ünü ceza sahası dışındaki frikiklerden kaydetti.
DÖRT DİL BİLİYOR
Hajrovic, kendini geliştirmek için sürekli tekrar yaptığını ve özellikle sol ayağını geliştirmeye çalıştığını da belirtirken, çalıştığı antrenörlerin kendisinin hız, dripling ve serbest oynama özelliklerini beğendini söyledi. Genç yıldız aynı zamanda Bosnakça, Almanca, Fransızca ve biraz da İngilizce bildiğini söyledi.
"FATİHA OKURUM''
Müslüman kökenli olan Izet Hajroviç'in saha içerisinde iki önemli uğuru var. Bosnalı oyuncu her maçta sahaya sağ ayağını basarak ve Fatiha duasını okuyarak çıktığını ülke basınına verdiği röportajında dile getirdi.
KÖKENİ OSMANLI
Galatasaray'ın Türk statüsünde oynatmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağı Izet Hajroviç'in bu izni alması bekleniyor. Sancak kökenli olan genç oyuncunun ailesinin kökenleri Osmanlı topraklarına kadar uzandığı için TFF'nin de genç isme Türk statüsünü vermesi bekleniyor.
MİLLİ TAKIM SEÇİMİ
Genç yaşta İsviçre'nin 21 ve 20 Yaş Altı Milli Takımları'nda forma giyen Izet Hajroviç, A Takım seçimi öncesinde kendisinin karar vermekte çok da zorlanmadığını söylerken, İsviçre Milli Takımı hocası Ottmar Hitzfeld'in kendisini aradığını söylerken, aralarında geçen diyaloğu da açıkladı...
Hajroviç'in Ottmar Hitzfeld görüşmesi için söyledikleri: ''A Takım için seçim yapmam gerektiği dönemde milli takım hocası (İsviçre) Ottmar Hitzfeld beni aradı, kendisinin ve teknik ekibinin bana güvendiğini ve Dünya Kupası'nda İsviçre forması giymemi söyledi. Dinledim ama ben zaten bir karar vermiştim. Ben Bosna Hersekli'ydim ve Bosna Hersek için oynamak istiyordum.''
MODA VE ARABA SEVDASI
Modayı da yakından takip etmesi ile tanınan Izet Hajrovic, araba merakının da olduğunu söylerken, ''Modayı takip etmeye çalışıyorum. Güzel arabalar ve güzel elbiselerden hoşlanıyorum. İsviçre'de kullandığım araç BMW M3'' ifadelerini kullandı.
İLK PARASIYLA NE YAPTI?
Futboldan kazandığı ilk para ile ne yaptığını net olarak hatırlamadığını söyleyen Izet Hajrovic, futboldan ilk para kazandığı dönemde 16 yaşlarında bir lise öğrencisi olduğunu da söyledi. (sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...