Dink davasında tutuklanan 2 kişi serbest kaldı

/ Kaynak: DHA
Dink davasında tutuklanan 2 kişi serbest kaldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Trabzon'da tutuklanan Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul'daki dava kapsamında haklarında çıkarılan yakalama kararı ardından Trabzon'da tutuklanan Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal, davanın görüldüğü mahkemece ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Trabzon Adliyesi'ne salı günü sevk edilen ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak nbsp;Bahçecik E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Zeynel Abidin Yavuz ile Osman Hayal'in ifadeleri, sanıkların görüntülü olarak sorgu ve işlemlerinin yapılmasını sağlayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Dün saat 18.00 sıralarında ifade veren Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz, ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hayal ve Yavuz'un, maddi imkanlarının yetkersizliği nedeniyle İstanbul'daki duruşmaya katılamadıklarını söyledikleri nbsp;belirtildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...